Ingen plass for Ørjan Berg

Roar Strand har meldt forfall til landskampen mot Belgia på onsdag, men Nils Johan Semb vil likevel ikke hente RBK-kollega Ørjan Berg inn i troppen.

- Han er en helt annen spillertype enn Roar Strand, mener landslagssjefen, som ikke tar ut noen ny spiller i troppen med mindre det kommer flere forfall.

Men han er proppfull av respekt for eldstebror Berg, som har briljert i mesterligaen for Rosenborg.

- Han er veldig god, men det er det flere som er. Det er det folk ofte ikke tenker på når de lanserer landslagskandidater: Hvis en skal inn må en ut også. Ørjan ville vel vært mest aktuell på plassen til Erik Mykland. Men Myggen har jo ikke spilt så aller verst på landslaget, sier Semb til NTB.

I dag kunne landslagssjefen glede seg over at Ronny Johnsen endelig spilte en hel A-kamp. Det skjedde da Manchester United slo Chelsea 3-2 på Old Trafford.

- Det jeg så av Ronny i dag var veldig bra. Det var stor framgang fra lørdag, og hvis Ronny viser at han har et nivå som i dag er det solid, sier Semb til TV2.

Også midtstopper-kollega Erik Hoftun ønsker Ronny Johnsen velkommen tilbake i landslagsdiskusjonen.

- Det er veldig sterkt gjort at han er kommet tilbake. Jeg har aldri regnet meg som etablert, selv om jeg har fått spille mange kamper på rad. På dette nivået er det så stor konkurranse at man ikke skal gjøre mange feil før man ryker ut, mener Hoftun.