Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen presse, tilskuere eller mål: - Ble skuffet

FIFA-president Gianni Infantino sier han var lei seg etter at han overvar VM-kvalifiseringen mellom Nord-Korea og Sør-Korea for tomme tribuner.

TOMT PÅ TRIBUNENE: Den spesielle kampen mellom de to koreanske fiendene endte 0–0. Foto: The Korea Football Association via AP/NTB Scanpix
TOMT PÅ TRIBUNENE: Den spesielle kampen mellom de to koreanske fiendene endte 0–0. Foto: The Korea Football Association via AP/NTB Scanpix Vis mer

Kampen var heller ikke direkteoverført på TV.

Den spesielle kampen mellom de to koreanske fiendene endte 0–0. Infantino var en av få som fikk mulighet til å følge kampen på Kim Il Sung stadionet i Pyongyang.

- Jeg så fram til å se et fullsatt stadion i en slik historisk kamp, men ble skuffet over å se at det ikke var noen tilhengere på tribunen, sier han i et intervju på FIFAs hjemmeside.

- Vi ble overrasket av dette og av andre saker som manglende direkte TV-overføring, problemer med visum og tilgang for utenlandske journalister, sa FIFA-presidenten.

- EN VITS: Scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga. Video med tillatelse: TV 2 Vis mer

Ingen utenlandske medier hadde mulighet til å følge kampen, den første mannlige landskampen i fotball mellom de to nasjonene som er spilt i den nordkoreanske hovedstaden. Teknisk sett er landene fortsatt i krig med hverandre.

Frustrerte sørkoreanske fans hadde ikke tillatelse til å dra til kampen, og de må fortsatt vente noen dager for å se kampen på TV etter at sørkoreanske fotballedere har tatt opp kampen på DVD.

Nord-Koreas statsstyrte medier hadde heler ikke særlig spennende og fargerike beskrivelser av oppgjøret.

- Kampen med angrep og motangrep endte uavgjort, het i den korte rapporten fra det nordkoreanske nyhetsbyrået Korean Central News Agency.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media