Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen problem å eie Brann-aksjer

BERGEN (Dagbladet): Davy Wathne skal fortsette å drive kritisk journalistikk overfor Sportsklubben Brann, som han har gjort i en lang rekke år. - Jeg klarer ikke å hisse meg opp over at TV2 har kjøpt noen aksjer for å vurdere flere forretningsmessige bein å stå på, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senderettigheter

Etter det Dagbladet erfarer, har et viktig motiv for investeringen vært at TV-selskapet vil posisjonere seg i forhold til framtidig kamp om senderettigheter.
I England og Tyskland er det nye regler på gang som bestemmer at den enkelte fotballklubben kan avgjøre hvem som skal få kjøpe senderettigheter fra kampene. I Norge har Fotballforbundet vedtekter som bestemmer at forbundet selv har disse rettighetene. Men dette kan bli endret i framtida ettersom fotballen blir mer og mer kommersiell.

- Kompetanse

- Dette med rettighetsproblematikken har ikke vært helt ute av vårt sinn når vi har diskutert vår strategi innen idretten, sier viseadministrerende direktør og programredaktør Finn H. Andreassen i TV2.

Han sammenlikner TV-selskapets interesse for fotball med satsingen selskapet allerede har foretatt i spillefilmer og i musikkbransjen.
- Vi besitter en kompetanse på kommersialisering som vi tror skal være mulig å overføre til fotball. Brann var et naturlig valg for oss i og med at vi har vårt hovedkontor i Bergen. Vi fikk et tilbud rett før jul og slo til med kjøp av fem prosent, sier Andreassen.

  • Leder i Norsk Journalistlag, Diis Bøhn, stilte spørsmål ved TV-kanalens habilitet etter aksjekjøpet. Hun sa til Aftenposten i går at TV2 burde latt være å kjøpe seg inn i Brann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!