- Ingen problem å eie Brann-aksjer

BERGEN (Dagbladet): Davy Wathne skal fortsette å drive kritisk journalistikk overfor Sportsklubben Brann, som han har gjort i en lang rekke år. - Jeg klarer ikke å hisse meg opp over at TV2 har kjøpt noen aksjer for å vurdere flere forretningsmessige bein å stå på, sier han.

Senderettigheter

Etter det Dagbladet erfarer, har et viktig motiv for investeringen vært at TV-selskapet vil posisjonere seg i forhold til framtidig kamp om senderettigheter.
I England og Tyskland er det nye regler på gang som bestemmer at den enkelte fotballklubben kan avgjøre hvem som skal få kjøpe senderettigheter fra kampene. I Norge har Fotballforbundet vedtekter som bestemmer at forbundet selv har disse rettighetene. Men dette kan bli endret i framtida ettersom fotballen blir mer og mer kommersiell.

- Kompetanse

- Dette med rettighetsproblematikken har ikke vært helt ute av vårt sinn når vi har diskutert vår strategi innen idretten, sier viseadministrerende direktør og programredaktør Finn H. Andreassen i TV2.

Han sammenlikner TV-selskapets interesse for fotball med satsingen selskapet allerede har foretatt i spillefilmer og i musikkbransjen.
- Vi besitter en kompetanse på kommersialisering som vi tror skal være mulig å overføre til fotball. Brann var et naturlig valg for oss i og med at vi har vårt hovedkontor i Bergen. Vi fikk et tilbud rett før jul og slo til med kjøp av fem prosent, sier Andreassen.

  • Leder i Norsk Journalistlag, Diis Bøhn, stilte spørsmål ved TV-kanalens habilitet etter aksjekjøpet. Hun sa til Aftenposten i går at TV2 burde latt være å kjøpe seg inn i Brann.