Ingen problemer for Henning

Fortsatt på 14. plass i Rally Monte Carlo.

Henning Solberg slapp helt unna problemer under dagens tre første fartsprøver av Rally Monte Carlo, og ligger på 14. plass når det gjenstår tre fartsprøver.

– Litt uvanlig er det å ikke havne i noen problemer, men så langt i dag har det faktisk gått helt etter planen, sier Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) før de tre avsluttende prøvene.

Men litt diskusjon har det også vært i dag morges. Solberg ville stille med dekk nesten uten mønster (slicks), men det «kjøpte» ikke resten av teamet og dekkleverandøren BF Goodrich, så det endte med at han kjørte med grovere dekk beregnet på de vanskelige forholdene i Rally Monte Carlo.

Vil ikke kjøre på grensen

– Bilen har fungert helt perfekt, men nå skal jeg prøve mitt eget oppsett på bilen. Det har jeg ikke gjort til nå. Så det blir spennende på de tre siste prøvene, forteller Peugeot-føreren.

Han vil uansett ikke kjøre helt på grensen, ettersom han har små muligheter til å avansere fra 14. plassen han innehar.

– Det eneste som teller nå er å få erfaring. Jeg har kjørt forsiktig på de tre første fartsprøvene, og vil heller ikke presse noe på de tre siste. Jeg er fornøyd med å komme i mål i mitt første asfaltrally, sier han.

På søndagens tre første fartsprøver har han hatt en fin stigning på resultatlisten. Først noterte han seg for den 13. beste tiden. Deretter ble han nummer 11, før han kjørte seg inn på en 10. plass på SS 15.

GOD SØNDAGS MORGEN: Henning Solberg hadde ingen store problemer i dagens første fartsprøver i Rally Monte Carlo. Her på vei gjennom landsbyen Gilette under en av gårsdagens fartsprøver. Foto: Scanpix
GOD SØNDAGS MORGEN: Henning Solberg hadde ingen store problemer i dagens første fartsprøver i Rally Monte Carlo. Her på vei gjennom landsbyen Gilette under en av gårsdagens fartsprøver. Foto: Scanpix Vis mer

Sammenlagt er nordmannen drøye 16 minutter bak lederen, men uten å ha bommet på dekkvalget og fem minutters tidsstraff hadde han kunnet kjempet om VM-poeng som var målet før rallyet startet.

Loeb avanserer

Marcus Grönholm leder fortsatt, ett minutt og 45 sekunder foran Toni Gardemeister. På tredje jager den regjerende mester Sébastien Loeb, som har vært raskest på to av søndagens tre fartsprøver. Franskmannen er 14,5 sekunder bak finske Gardemeister, som var raskest på den andre fartsprøven søndag.

Henning Solbergs lagkamerat Manfred Stohl er på fjerdeplass, mens Petter Solobergs to lagkamerater Stéphane Sarrazin og Chris Atkinson følger på femte- og sjetteplass.

De to siste som er inne blant de åtte som får VM-poeng er Mikko Hirvonen og Daniel Sordo.

Rally Monte Carlo er ferdig litt før klokken 14.

(ANB)