Ingen reaksjoner for ulovlig spillerbruk

- Lite sanssynlig, sier NFF.

Norges Fotballforbund kommer ikke til å straffe klubbene som ikke har ajourført spillertroppen kontinuerlig i årets sesong.

Torsdag ble det kjent at så mange som elleve eliteserieklubber hadde brukt «ulovlige» spillere. Grunnen var at klubbene ikke hadde fulgt den nye praksis der klubbene selv er ansvarlige for å ajourføre spillerlistene kontinuerlig.

Praksisen ble innført før årets sesong, men NFF ser nå at den ikke har vært optimal. Siden ordningen er ny, samt at NFF har delvis skyld i saken, kommer ikke klubbene til å få noen reaksjoner fra forbundet.

- Det er lite sannsynlig at det blir noe oppfølging fra NFFs side. Poengtrekk er uansett uaktuelt, sier assisterende generalsekretær i forbundet, Stig-Ove Sandnes til fotball.no.

Formålet med den nye praksisen var å håndheve det nye regelverket om at hver toppklubb skal ha minimum 14 lokalt utviklede spillere i en tropp på 25.

- Vi må nå evaluere oppfølgingen av det nye regelverket, slik at intensjonene om flere lokalt utviklede spillere blir ivaretatt på en god og effektiv måte i toppfotballen, sier Sandnes

NTB