Ingen regjerer som Solveig

Kjell Magne Bondevik tror Solveig Gulbrandsen og Kolbotn blir kvinnefotballens svar på Rosenborg, og vil dominere i åra framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STRØMMEN (Dagbladet): -  Klubben beholder hele laget, og blir enda bedre neste år. Da kommer jeg også til å se mer enn de fire-fem kampene jeg har fått med meg i år. Solveig Gulbrandsen er drømmejenta på et lag som vil dominere kvinnefotballen i mange år framover, sier Bondevik til Dagbladet etter gårsdagens maktdemontrasjon.

KAMPFAKTA

Toppserien

Strømmen- Kolbotn 0- 5 (0- 1)

Mål: 0- 1: Huuse (26). 0- 2: Espedal (67). 0- 3: Gulbrandsen (78). 0- 4: Herlovsen (80). 0- 5: Espedal (86).

Gule kort: Storløkken,Strømmen.

Tilskuere: 477.

Solveig Gulbrandsen tippet 5-0 seier på forhånd, og lovte dessuten å score minst ett mål.

-  Krigere

-  Når jeg først tipper, pleier det å stemme ganske bra. Foran kampen i går hadde jeg en veldig god følelse. Gullet betyr enormt mye, både for klubben, spillerne og fansen. Trolig var det også beste kampen vår i år, sier Kolbotn-kapteinen i jubelrusen etter matchen.

Det nye med Kolbotn i år er at bunnnivået er hevet flere hakk, og at jentene trår til skikkelig på banen.

-  Nå går det ikke bare på teknikk, men også på tæl og innsats. I motsetning til før, er også vi i stand til å krige. Om Bondevik får rett i uttalelsene om oss, må tida vise. Vi skal i hvert fall stå på for å fortsette framgangen, sier Solveig Gulbrandsen.

Lene Espedal kom fra Klepp i fjor for å ta medalje.

-  Nå er det målet nådd. Jeg har heller aldri lagd to så viktige mål som i går. Nå skal vi fortsette oppturen i E-cupen, sier Lene Espedal på tampen av sin første av minst tre sesonger i Kolbotn.

BLIDE:  Kolbotn-duoen Solveig Gulbrandsen og Kjell Magne Bondevik er meget fornøyde etter at seriemesterskapet er i boks. Foto: Hans Arne Vedlog
BLIDE: Kolbotn-duoen Solveig Gulbrandsen og Kjell Magne Bondevik er meget fornøyde etter at seriemesterskapet er i boks. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Første scoring

Camilla Huse hadde ennå ikke scoret i år før gårsdagens seriefinale. Drøyt midtveis i første omgang gikk hun solo, driblet av det som var av Strømmen-forsvarere og startet målkalaset.

-  Jeg spiller venstre back, men orker ikke å holde meg så langt tilbake på banen. Også i 2002 ble jeg seriemester. Neste sesong vet jeg ikke hva det blir til. Jeg har kontrakt med Kolbotn, men er ikke enig med ledelsen om innholdet, sier Camilla Huse.

Alternativene er å fortsette i Kolbotn, takke ja til tilbudet fra Asker, eller å legge opp.

-  Jeg har ei datter på fire år, pendler til og fra Askim og spiller dessuten uten korsbånd i høyrekneet. Den første korsbåndskaden min kom første året mitt i klubben, deretter knakk kneskjellet og i fjor tok jeg korsbåndet for andre gang, sier Camilla Huse til Dagbladet.

GULLJENTE: 17 år og seriemester, Isabell Herlovsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer