Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige vil ikke være med på Europaparlamentets pride-støtte

Ingen regnbuefargede skolisser på svenske VM-sko

Europaparlamentet har sendt ut skolisser med regnbuefarger til de europeiske landene som skal delta i VM, men svenskene vil ikke ta de i bruk.

STØTTE: USA spilte med regnbuefargede tall på draktene sine i privatlandskampen mot Frankrike tidligere i måneden. Europaparlamentet håper at flest mulig vil spille med regnbuefargede skolisser i VM, men Sverige avstår. Foto: NTB/Scanpix
STØTTE: USA spilte med regnbuefargede tall på draktene sine i privatlandskampen mot Frankrike tidligere i måneden. Europaparlamentet håper at flest mulig vil spille med regnbuefargede skolisser i VM, men Sverige avstår. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det er gruppen som jobber med LHBT (lesbiske, bifile og transseksuelle personer) i Europaparlamentet som har sendt skolisser i regnbuefarger til de europeiske deltakerlandene under fotball-VM i Russland, skriver NRK.

Håpet er at spillerne vil bruke lissene under mesterskapet for å vise motstand mot hvordan LHBT-personer blir behandlet i vertslandet Russland.

Hos våre naboer i øst, Sverige, vil ikke disse lissene bli snørt på skoene, opplyser generalsekretær i Det svenske fotballforbundet, Håkan Sjöstrand, til Aftonbladet.

- Symbolske handlinger er viktige, og det er viktig for Det svenske fotballforbundet. Men det er vanskelig å ta del i alle de forskjellige initiativene, sier Sjöstrand.

- Men vi må ha fokus på det vi er her for å gjøre, den sportslige prestasjonen, spesielt så nær åpningskampen og når vi spiller. Da kan vi ikke koble på nye initiativ og kommer derfor ikke til å bytte ut våre skolisser med regnbuefargede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media