Sverige vil ikke være med på Europaparlamentets pride-støtte

Ingen regnbuefargede skolisser på svenske VM-sko

Europaparlamentet har sendt ut skolisser med regnbuefarger til de europeiske landene som skal delta i VM, men svenskene vil ikke ta de i bruk.

STØTTE: USA spilte med regnbuefargede tall på draktene sine i privatlandskampen mot Frankrike tidligere i måneden. Europaparlamentet håper at flest mulig vil spille med regnbuefargede skolisser i VM, men Sverige avstår. Foto: NTB/Scanpix
STØTTE: USA spilte med regnbuefargede tall på draktene sine i privatlandskampen mot Frankrike tidligere i måneden. Europaparlamentet håper at flest mulig vil spille med regnbuefargede skolisser i VM, men Sverige avstår. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er gruppen som jobber med LHBT (lesbiske, bifile og transseksuelle personer) i Europaparlamentet som har sendt skolisser i regnbuefarger til de europeiske deltakerlandene under fotball-VM i Russland, skriver NRK.

Håpet er at spillerne vil bruke lissene under mesterskapet for å vise motstand mot hvordan LHBT-personer blir behandlet i vertslandet Russland.

Hos våre naboer i øst, Sverige, vil ikke disse lissene bli snørt på skoene, opplyser generalsekretær i Det svenske fotballforbundet, Håkan Sjöstrand, til Aftonbladet.

- Symbolske handlinger er viktige, og det er viktig for Det svenske fotballforbundet. Men det er vanskelig å ta del i alle de forskjellige initiativene, sier Sjöstrand.

- Men vi må ha fokus på det vi er her for å gjøre, den sportslige prestasjonen, spesielt så nær åpningskampen og når vi spiller. Da kan vi ikke koble på nye initiativ og kommer derfor ikke til å bytte ut våre skolisser med regnbuefargede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer