Ingen renn før etter Lahti

Bjørn Dæhlie har bestemt seg for å ikke gå skirenn før etter VM i Lahti. - Dette har tatt mye lengre tid enn jeg trodde, sa Bjørn Dæhlie på en pressekonferanse i dag.

Det er nå tolv måneder siden Bjørn Dæhlie ble operert for prolaps i Trondheim. Men framgangen har ikke vært slik skikongen håpet på.

- Jeg trodde jeg skulle være i full gang 14. november, men sånn er det ikke blitt. Jeg har bestemt meg for ikke å gå renn før etter Lahti-VM. Jeg trodde jeg skulle takle den avgjørelsen bra, men det har ikke vært lett, sa Dæhlie i dag.

- Dette har tatt mye lengre tid enn jeg trodde, innrømmer han.

Vil ikke gi seg

Selv om Dæhlie har det vondt, vil han ikke gi seg. Viljen til å komme tilbake i sporet er det ingen tvil om.

- Lysten har alltid vært tilstede og kansje er det derfor jeg har gått så fort tidligere. Jeg må ikke gå videre, men har lyst til det. Den indre lysten og iveren har vært styrken min i mange år. Den er fortsatt til stede, sier Dæhlie.

Bjørn Dæhlie.

Født: 19. juni 1967
Høyde: 184 cm.
Vekt: 78 kg (gammel matchvekt).
Sivilstand: Samboer med Vilde Falck-Ytter, to barn, Sivert (6) og Sander (3).
Internasjonale meritter:
OL: 8 gull, 4 sølv, 0 bronse. Individuelt: 6 gull, 3 sølv. Stafett: 2 gull, 1 sølv.
VM: 9 gull, 5 sølv, 3 bronse. Individuelt: 5 gull, 4 sølv, 3 bronse. Stafett: 4 gull, 1 sølv.
Verdenscupen: Totalt 46 enkeltseire, den første i Salt Lake City i 1989 på 15 km klassisk, den siste i Lathis på 15 km klassisk i 1998. Sammenlagtvinner av verdenscupen seks ganger.

Smertene holder ham fortsatt utenfor skisporet i noen måneder.

- Jeg har lyst til å stille i nærheten av der jeg var før skaden, jeg skal ikke være med bare for å gå skirenn, sier han.

Kan ha trent for hardt

Lege Ola Rønsen er optimist med tanke på at Dæhlie nå skal ta det med ro.

- I løpet av tre måneder kan det bli bedring av vesentlig grad. Men det blir viktig med trening uten smerte og med et fornuftig belastningsnivå, sier Rønsen.

Selv om ryggen ennå ikke har blitt frisk fra den første operasjonen er det lite sannsynlig at Dæhlie legger seg under kniven på nytt.

- Operasjon har vært inne i bildet, men jeg fant ut at jeg har for dårlig odds i forhold til det. Jeg har diskutert det med folk som opererer, idrettsutøvere og nevrologer, og kommet fram til at det ikke er noen god løsning, sier Dæhlie som er skeptisk til alternative behandlingsmetoder.

- Jeg liker det ikke når det blir for alternativt, sier han.

Rønsen utelukker ikke at Dæhlie har trent for tungt i perioder etter ryggoperasjonen, og at dette kan ha satt ham tilbake.

- Det er en balansegang mellom trening og den belastning kroppen tåler. Noen små overbelastinger har det nok vært i perioder, sier han.

<B>GOD TID:</B> Bjørn Dæhlie vil ikke gå renn før etter Lahti. Kanskje blir det mer tid til sønnen Sivert i vinter?