Ingen reprise for Hushovd

Thor Hushovds lag Credit Agricole klarte ikke å gjenta fjorårets seier i lagtempo-etappen i Tour de France.

Situasjonen var ganske annerledes for Hushovd & co. i fjor. Da ledet de før lagtempo-etappen, og startet sist med de andres tider å kjøre på.

I år har minst en av rytterne hatt problemer på tre av de fire første etappene - prologen inkludert.

Dermed var Credit Agricole først ut på de 67,5 kilometrene mellom Epernay og Chateau-Thierry i dag.

Laget endte på en skuffende 11. plass på lagtempoetappen i Touren onsdag, men Hushovd holdt mål og fikk skryt av alle.

- Du kjørte veldig bra i dag Thor. Flott innsats. Du var sterk og bra hele veien, sa lagkamerat Jens Voigt fra Tyskland til nordmannen like etter at laget kom inn etter de 68 kilometerne fra Epernay til Chateau Thierry.

Once-laget tok seieren 16 sekunder foran Lance Armstrongs US Postal og 46 sekunder foran danske CSC Tiscali på tredjeplass. Ganske oppskriftsmessig altså.

Heller ikke onsdag klarte laget til Hushovd seg uten uhell. En punktering gjorde at laget tapte 30 sekunder, for mannen som punkterte, Anthony Morin, var så sterk at lagledelsen ville vente på ham.

Mellomfornøyd Hushovd

Han var stort sett fornøyd med innsatsen sin, men innrømmet at han ikke var like sterk og bra som i fjor, da han fikk mye av æren for at laget gikk til topps.

- Jeg var mye sprekere i fjor, men jeg kom meg greit gjennom nå også, og jeg gjorde den jobben jeg skulle. Jeg sto ikke over en eneste føring, men må innrømme at beina var både stive og tunge de første 30 kilometerne, sa Hushovd.

Thor Hushovd ligger desidert sist av samtlige 189 deltakere i Touren, men etter de to siste dagene ser han ikke så håpløst på situasjonen lenger. Onsdag tok han til og med fram godsmilet etter lagtempoetappen.

- Nei da, det er ikke håpløst i det hele tatt, og selv om både jeg og laget har vært forfulgt av uhell til nå, så er stemningen god.

- Jeg satser fortsatt på en etappeseier, og mener det kan være mulig når som helst.

(Dagbladet.no og NTB)