- Ingen reprise

GARDERMOEN/OSLO: Pa-Modou Kah dro ned buksa på trening på sin første a-landslagstur. Det skjer ikke igjen.

Vålerenga-spilleren var én av fire mann som kom med i troppen til onsdagens Østerrike-kamp etter forfall. Pa-Modou Kah var inne i troppen også tidligere i høst, men fikk ikke spilletid mot verken Romania eller Bosnia-Hercegovina. Unggutten klarte likevel å markere seg i landslagsmiljøet. På trening i Romania tapte Kah ball-leken Gris. Straffen var at han måtte vise rumpa foran pressen. Men heldigvis for Pah var John Arne Riise nestemann ut, og dermed var det Liverpool-spillerens «blotting» som fikk all oppmerksomhet i landets aviser og tv-kanaler.

- Det var bra det var John Arne som fikk alle overskriftene, innrømmer Kah.

Og på reisefot til Østerrike slår han klart og tydelig fast at det var første og siste gang han sto med bar rumpe på landslagstrening:

- Det blir ikke noen reprise. Det skjedde bare én gang.

Egentrening

Nå øyner VIF-talentet sine første skikkelige landskampminutter. Han spilte med flagget på brystet under en b-lagsturnering i Hong Kong, men det blir ikke helt det samme.

- Jeg skal jobbe hardt, og vise meg fram på trening, sier Kah til Dagbladet.no.

Han måtte forlate cupfinalen med skade tidlig i andre omgang. Nå er skaden borte, og til tross for at Kjetil Rekdal har innvilget fotballferie, føler Kah seg i god form.

- Det har blitt en del egentrening. Jeg har løpt og trent styrke. I tillegg har jeg spilt litt fotball innendørs, sier Kah.

Helstad tilbake

John Carew, Eirik Bakke, Roar Strand og Ronny Johnsen måtte kaste inn håndkledet til onsdagens privatlandskamp i Østerrike. I tillegg til Kah ble Vikings Bjørn Dahl og Østerrike-proffene Thorstein Helstad og Sigurd Rushfeldt tatt inn i troppen.

Det er lenge siden Helstad har vært blant Nils Johan Semns utvalgte, men den siste tida har den tidligere Brann-spissen vist målform i Austria-drakt.

Christer Basma har slitt med en ankelskade, men er likevel med til Wien. Med både Henning Berg og Ronny Johnsen ute med skade vil Semb mønstre et ferskt stopperpar mot østerrikerne. Claus Lundekvam tar helt sikkert den ene plassen, mens Brede P. Hangeland, Christer Basma og André Bergdølmo kan ta den andre plassen i midtforsvaret.

Både Basma og Bergdølmo har vært backer på landslaget, men begge spiller til daglig stopper på klubblaget.

TROPPEN:

Målvakter:

Erik Holtan, Odd Grenland

Frode Olsen, Viking

Forsvar:

Christer Basma, Rosenborg

Andre Bergdølmo, Ajax

Bjørn Dahl, Viking

Torjus Hansén, Arminia Bielefeld

Brede Hangeland, Viking

Claus Lundekvam, Southampton

Midtbane/angrep:

Trond Andersen, Wimbledon

Tore André Flo, Sunderland

Thorstein Helstad, Austria Wien

Steffen Iversen, Tottenham

Pa-Modou Kah, Vålerenga

Tommy Svindal Larsen, Nürnberg

Øyvind Leonhardsen, Aston Villa

John Arne Riise, Liverpool

Sigurd Rushfeldt, Austria Wien

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United

Fredrik Winsnes, Hammarby

<B>UNGE GJØGLERE:</B> Både Pah-Modou Kah og John Arne Riise er friske innslag i landslagstroppen. Foto: SCANPIX