Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen revansje mot Ungarn

Håndballjentene kastet bort ledelsen.

(Dagbladet.no:) Norge - Ungarn 24-25. For fire måneder siden tapte Norge med to mål mot Ungarn i VM.

- Mulighetene til å nå en semifinale er utopiske, sa trener Marit Breivik til Dagbladet.no etter kampen.

Norge fikk ikke med seg noen poeng til sluttspillet, og endte på en 9. plass - noe som var Norges dårligste plassering i et A-VM noen sinne. Ungarn vant bronse.

Håndballjentene fikk ingen revansje i kveld.

Tok tidlig grep

Vigdis Hårsaker gikk glipp av VM på grunn av en skulderskade, og var endelig tilbake i landslagstrøya i Gimlehallen i Kristiansand i kveld.

Og sammen med Anette Hovind Johansen sørget hun for at Norge tidlig rykket fra Ungarn. De to scoret tre mål hver i løpet av det første kvarteret, og på stillingen 7-4 til Norge tok den ungarske treneren timeout.

Men i løpet av noen minutter utliknet Ungarn denne ledelsen, da de norske jentene slet mer framover på banen.

TILBAKE: Vigdis Hårsaker var tilbake i landslagstrøya, og markerte seg tidlig. Foto: SCANPIX
TILBAKE: Vigdis Hårsaker var tilbake i landslagstrøya, og markerte seg tidlig. Foto: SCANPIX Vis mer

Norge viste imidlertid god moral da de hevet seg, tråkket til og tok tilbake føringen i kampen. Etter halvspilt kamp ledet Marit Breiviks disipler 14-11 - mye takket være en annen spiller som mistet VM, Linn-Kristin Riegelhuth.

Ungarn slo tilbake

Norge fortsatte i samme spor etter pause, og økte til en femmålsledelse i løpet av omgangens første fem minutter. Så kom bomskuddene og ungarerne utnyttet norske feil.

Etter snaut halvspilt omgang kontret Monika Kovacsicz inn et mål, som førte gjestene bare ett mål bak Norge.

Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen, og da det gjensto seks minutter av kampen sendte Orsolya Verten ungarerne i ledelsen for første gang i kampen. Hun økte ledelsen til to mål, før Camilla Thorsen reduserte ledelsen til ett halvannet minutt før slutt.

VM-stjernen Anita Görbicz gjorde en feil i Ungarns siste angrep, og Breivik tok en timeout da det gjensto åtte sekunder. Norge klarte likevel ikke å komme til en avgjørende avslutning før kampen ble blåst av.

PS! Norge møter Ungarn igjen på fredag og lørdag.

TILBAKE: Linn-Kristin Riegelhuth scoret viktige mål rett før pause.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling