SPILLER IKKE MOT NORGE: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps mønstrer trolig det meste av sitt VM-lag mot Norge tirsdag, men stjernene Franck Ribéry og Karim Benzema får vi ikke se. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
SPILLER IKKE MOT NORGE: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps mønstrer trolig det meste av sitt VM-lag mot Norge tirsdag, men stjernene Franck Ribéry og Karim Benzema får vi ikke se. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB ScanpixVis mer

Ingen Ribéry eller Benzema mot Norge

- Vi tar ingen sjanse med noen av spillerne.

Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps mønstrer trolig det meste av sitt VM-lag mot Norge tirsdag, men stjernene Franck Ribéry og Karim Benzema får vi ikke se.

Ribéry er en av flere spillere som sliter med småskader i VM-oppkjøringen. Både han og keeper Hugo Lloris får hvile. Benzema og Raphaël Varane, som lørdag vant mesterligaen med Real Madrid, har fått noen dager fri og slutter seg til troppen først onsdag.

Liverpool-stopper Mamadou Sakho var med Deschamps til pressekonferanse før treningen på Stade de France mandag, og han ble presentert som kaptein mot Norge. Vanligvis bærer Lloris kapteinsbindet.

- Dette er den første uken av forberedelsene, og vi tar ingen sjanse med noen av spillerne. Ribéry har et lite problem med ryggen, og han trener alternativt. Han spiller ikke før han er helt frisk, sa Deschamps, som gleder seg til å vise fram laget sitt for et fullsatt Stade de France.

Sju eller åtte førstevalg Under søndagens trening spilte Frankrike 11 mot 11, og sportsavisen L'Equipe mener at det ene laget trolig er startelleveren mot Norge.

Stéphane Ruffier, som søndag ble bekreftet som 2.-valg i sluttspillet på bekostning av Mickaël Landreau, vokter målet. Ruffier var opprinnelig bare reserve, men rykket inn i VM-troppen etter Steve Mandandas skade.

Forsvarsfireren besto av Mathieu Debuchy, Laurent Koscielny, Mamadou Sakho og Patrice Evra. På midtbanen var Yohan Cabaye og Blaise Matuidi balansespillere, mens Paul Pogba spilte i en framskutt rolle mellom Mathieu Valbuena og Antoine Griezmann, med Olivier Giroud på topp.

Av disse regnes Debuchy, Sakho, Evra, Pogba, Cabaye, Matuidi og Valbuena som sannsynlige førstevalg i VM, mens Koscielny og Varane kjemper om stopperplassen ved siden av Sakho. Lloris, Benzema og Ribéry er de tre opplagte førstevalgene som mangler på Stade de France tirsdag kveld.

Interessant motstander Det er Frankrikes tredje siste oppkjøringskamp til VM, men den eneste i fransk fotballs storstue. Det ventes fullt hus med over 80.000 tilskuere.

Ifølge Deschamps lå det ingen plan bak å velge nettopp Norge som sparringmotstander.

- De var ledige, og det er en stor glede å invitere dem til Stade de France. Norge praktiserer typisk skandinavisk fotball, med direkte spill framover og stor vekt på balanse. De har også utviklet seg teknisk, og det blir interessant for oss å møte dem, sa han.

«Les Bleus» skal møte Paraguay i Nice søndag og Jamaica i Lille en uke senere.

Mulig fransk lag mot Norge (4-2-3-1): Stéphane Ruffier (Saint-Étienne) - Mathieu Debuchy (Newcastle), Laurent Koscielny (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Patrice Evra (Manchester U.) - Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) - Mathieu Valbuena (Marseille), Paul Pogba (Juventus), Antoine Griezmann (Real Sociedad) - Olivier Giroud (Arsenal).

(NTB)