Ingen rubeljubel for Thoresen

Taper millioner på Ukraina-konflikten.

MELLOMFORNØYD. Patrick Thoresen er ikke så fornøyd med den negative utviklingen for rubelen. Han får lønna utbetalt i russisk mynt. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
MELLOMFORNØYD. Patrick Thoresen er ikke så fornøyd med den negative utviklingen for rubelen. Han får lønna utbetalt i russisk mynt. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

KHL-proffene Patrick Thoresen og Jonas Hølos taper millioner av kroner på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina, melder NRK.

Som følge av konflikten har den russiske rubelen stupt i motsetning til de fleste andre valutaer.

- Man trenger ikke å være veldig god i matematikk for å skjønne at man taper på det, sier Patrick Thoresen til NRK.

Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg) og Jonas Holøs (Lokomotiv Jaroslav) hever begge sin lønn i russiske rubler. Dermed blir det mindre penger tilbake når valutaen synker såpass kraftig som rubelen har gjort siden kontraktene ble inngått.

Valutaanalytiker i DNB Markets, Magne Østnor, opplyser at rubelen har falt rundt 10 prosent målt både mot euro og norske kroner.

Thoresen skrev under en ny kontrakt med SKA St. Petersburg i sommer som i utgangspunktet var verdt over 20 millioner kroner. Bare på den relativt korte tiden har rubelen falt over fem prosent mot norske kroner. Det betyr at kontrakten er verdt over én million kroner mindre, sier Thoresen.

- Jeg synes ikke synd på meg selv, men når man tjener sine penger i rubler, og den synker mot de fleste valutaer, så er det beklagelig for min del, slår Thoresen fast. (NTB)