Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen seier - stor sesong

Fortjener Tutta Folkets Idrettspris?

BIRDIEJUBEL: Suzann Pettersen har hatt en glimrende sesong, selv om seieren har uteblitt. Her jubler hun for putten som sikret 2.-plass i sommerens U.S. Open. Foto: Reuters/Scanpix
BIRDIEJUBEL: Suzann Pettersen har hatt en glimrende sesong, selv om seieren har uteblitt. Her jubler hun for putten som sikret 2.-plass i sommerens U.S. Open. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat helt nederst i saken!

Suzann Pettersen (29) står uten seier i 2010. Likevel har den norske golfstjerna aldri vært så stabilt god som i år.

Tutta endte sesongen som hun startet den, med en plassering blant de beste i kvinnenes store golfsirkus, LPGA-touren.

Seks 2.-plasser, og ytterligere seks plasser blant de ti beste ble fasit for en sesong der hun spilte inn over ni millioner kroner.

Kan bli bedre
Søndag avsluttet hun med å bli nummer 11 i avslutningsturneringen. Sjansen for å ta over førsteplassen på verdensrankingen var til stede, men Tutta er uansett i kjempeposisjon til å ha et glimrende år i 2011.

Hun starter neste sesong ranket som verdens tredje beste golfspiller.

— Noen av de gangene jeg har hatt mulighet til å vinne har jeg blitt passert av en spiller på målstreken. Et par ganger har det vært litt stang ut, men mest av alt vil jeg avgjøre det hele selv. Jeg kan alltid bli bedre, og slik sett tar jeg med meg veldig mye positivt inn i 2011 sesongen, sier Tutta til Dagbladet.

Selv om det ikke har blitt en seier i år, er den norske golfdronninga en klar kandidat til folkets idrettspris i 2010.

— Det betyr vel at jeg har gjort noe bra i år, og at det blir satt pris på. Jeg har prestert på et høyt nivå hele året. Selv om jeg mangler en seier, har jeg en meget god sesong.

Jevnt i toppen
Siden kvinnenes golfranking ble offisiell i 2006 hadde bare to tronet på toppen før mai i år. Først dominerte svenske Annika Sörenstam, deretter meksikanske Lorena Ochoa.

Nå har de to lagt opp, og Tutta er én av seks spillere som har skilt seg ut og kjemper om å toppe lista. At det er jevnt i toppen, er viktig for interessen rundt damegolfen.

— Min oppfatning er at damegolfen har et meget høyt nivå, men vi har også et potensial til å bli enda mer attraktivt som et produkt rundt om i verden. Sterke profiler er viktig, sier hun.

Global tour
Damegolfen er nemlig i ferd med å bli enda mer global enn herrenes PGA-tour. Dagene der USA dominerer er for lengst over, og Asia er den nye stormakta.

I øyeblikket er hele syv av de ti beste spillerne i verden asiatiske.

— LPGA-touren blir enda mer internasjonal. Det betyr vi kommer til å spille store turneringer i alle verdensdeler, men også at turneringene i USA blir flere og sterkere, sier Tutta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!