Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen seiersherre i toppkampen i Stavanger

Uavgjort i medaljestriden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Viking - Strømsgodset 1-1 (0-1)

STAVANGER (Dagbladet): Det var duket for toppkamp i Stavanger da Strømsgodset gjestet Viking fredag kveld. Etter Iver Fossums tidlige scoring var kampen en relativt rolig affære, helt til Samuel Adegbenro vekket liv i kampen igjen med en scoring et kvarter før slutt.

- Vi er godt fornøyd med ett poeng, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til TV 2.

- Det er bra av oss å komme tilbake, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Godset opp i føringen Hjemmelaget tok styringen i åpningsminuttene og spilte seg til flere gode muligheter uten å få testet gjestenes keeper, Espen Bugge Pettersen ordentlig. 

Etter et kvarters spilletid smalt det imidlertid i andre enden. Etter å ha mottatt ballen fra Gustav Wikheim dundret Iver Fossum ballen i det nærmeste hjørnet.

Viking-keeper Iven Austbø var etter skuddet, men forsøket var til ingen nytte.

Tafatt førsteomgang Etter bortelagets tidlige scoring var det langt mellom høydepunktene før hvilen.

Like før pausesignalet lød kom André Danielsen til en avslutning etter å ha mottatt ballen fra Jón Dadi Bödvarsson. Skuddet dundret i en Strømsgodset-spiller og ut til hjørnespark. 

Den påfølgende corneren ble aldri farlig, og var på mange måter betegnede for omgangen.

Danielsen nære scoring Det var et smått utålmodig hjemmepublikum som sendte sine helter til pause etter en forglemmelig førsteomgang. Det syntes å ha smittet også å ha smittet over spillerne. 

Fem minutter ut i andre omgang ble blåtrøyene tildelt et frispark like utenfor Godsets sekstenmeter. André Danielsen testet skuddfoten, men Bugge Pettersen reddet mesterlig.

Jón Dadi Bödvarsson har som en av flere Viking-spillere som har stått fram etter at både Veton Berisha og Yann Erik De Lanlay forlot Stavanger tidligere denne sesongen. 

Etter 60 spilte minutter var islendingen igjen på farten. Suleiman Abdullahi kjempet ballen fram til angriperen som satte ballen over mål fra elleve meters hold.

God Fossum Det har vært sagt og skrevet mye om Iver Fossum. Unggutten, som til tross for å ha blitt satt i skyggen av den to år yngre Martin Ødegaard tidvis har blendet norske fotballkjennere.

I en relativt svak kamp der svært mange leverte under pari glimtet unggutten til med teknikk, finesse og gode pasninger. 

Målene virket å være langt unna, men så fort kan ting snu i fotball. Et kvarter før slutt ble Samuel Adegbenro mesterlig spilt gjennom av sin landsmann Abdullahi. 

Alene med keeper gjorde nigerianeren ingen feil, og utliknet mesterlig. 

Begge lag presset febrilsk på for en scoring i sluttminuttene, til ingen nytte. Dermed fikk lagene med seg et poeng hver, etter en heller svak kamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!