Ingen selger drakter som Bille Nielsen

- Begynner han å bøtte inn mål, så kommer han til å bli en superstjerne, tror Mini Jakobsen.

 POPULÆR KAR:  Nicki Bille Nielsen står alene for 80 prosent av draktsalget hos Rosenborg, og dansken er tydelig populær hos fansen. Foto: Eirik Førde / Digitalsport
POPULÆR KAR: Nicki Bille Nielsen står alene for 80 prosent av draktsalget hos Rosenborg, og dansken er tydelig populær hos fansen. Foto: Eirik Førde / DigitalsportVis mer

(Dagbladet): Dansken Nicki Bille Nielsen har virkelig gjort seg bemerket i norsk fotball, etter at han gikk til Rosenborg fra Villareal i januar.

Han har revet istykker drakta si i sinne, han dater Petter Northugs eks-dame, Rachel Nordtømme, og han har forsøkt å score mål med hånda i hjemmekampen mot Molde.

Generelt legger han lite skjul på sine følelser.

Står for 80 prosent Men det er tydelig at Rosenborg-fansen elsker klubbens nye villbass.

I Adressa, forteller daglig leder i RBK, Hroar Stjernen, at den danske 25-åringen troner alene på drakt-statistikken.

- 80 prosent av de som kjøper Rosenborg-drakt vil ha Bille på ryggen, sier Stjernen til avisa, etter at tippeligalaget slo ut Levanger i cupen onsdag.

Tallene er hentet fra draktsalget fra januar til nå.

#stolt Nyheten er også tydelig gledelig for Bille selv. I dag twitret dansken om draktsalgs-tallene, og hashtaget meldingen med #stolt.

- Jeg er til en viss grad overrasket over at han er så populær, kontra de andre spillerne, sier TV 2s fotballekspert, og tidligere Rosenborg-spiller, Mini Jakobsen.

Han skjønner godt at dansken har blitt populær i Norge og i Rosenborg, men mener at statusen hans kan bli enda større om han scorer litt flere mål. Så langt i sesongen har spissen fem mål på elleve seriekamper.

- Jeg sa det for noen måneder siden, at om han scorer en del mål, så kommer han til å bli en stjerne i Tippeligaen, sier Mini.

- Han er stor nå, men hvis han begynner å bøtte inn med mål, så kommer han til å bli en superstjerne i norsk målestokk, tror TV 2-eksperten.

Populær blant de unge Bakgrunnen for at Bille Nielsen har blitt så populær, ligger helt klart i hans væremåte, mener 47-åringen.

- Han gir av seg selv i intervjuer og på sosiale medier. Han er også litt bad-guy med tatoveringer. Han er veldig hyggelig, og gir av seg selv. Han stiller opp for fansen, er ydmyk og har ikke nykker, ramser eksperten opp.

Men en ting er han sikker på; Billes tatoverte kropp og image slår best an hos unge kjøpere.

- Det er nok ikke så mange over 50 som kjøper drakta hans, men heller de mellom 12 og 20, tror Jakobsen.