Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen selvfølge at Bjørn vinner

Se opp, Bjørn Dæhlie! Her kommer dagens utfordring fra «junior»: - Jeg har lyst på sammenlagtseieren i verdenscupen. Det er ikke lenger noen selvfølge at Bjørn vinner. Jeg er god nok til å slå ham denne sesongen, sier Thomas Alsgaard (25) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen går Thomas for seier og 100 poeng i Kavgolovo utenfor St. Petersburg i Russland. Bjørn Dæhlie står over. Vinner Thomas, er han bare 30 poeng bak Nannestad-ekspressen.

- 30 poeng er ingenting. Det blir skikkelig kamp utover vinteren, sier Thomas.

Han forstår at Bjørn Dæhlie velger å finpusse formen hjemme, men ville ikke hatt noe imot å bryne seg på verdenscupeneren.

- Bjørn har ikke slått meg en eneste gang i fri teknikk denne vinteren. Jeg skjelver ikke lenger i buksa om han stiller til start. Nå er målsettinga å vinne hvert renn, sier Thomas.

Høy prioritet

Han har justert teknikken litegrann. Resultatene etter halvgått verdenscup er så oppsiktsvekkende at Thomas sjøl også er overrasket.

- Jeg har vært frisk og skadefri. Og de gode plasseringene er like gledelige som overraskende.

For Thomas er OL i Nagano det store målet. Verdenscupen var egentlig ikke så viktig - i begynnelsen av sesongen.

- Ettersom jeg ligger på andreplass, får også verdenscupen høy prioritet. Jeg har lyst til å vinne, og jeg går så mange renn som mulig - kanskje alle, hvis kroppen sier ja.

Lange løp

- Hvor ligger din sjanse i kampen mot Bjørn?

- Jeg må slå ham på 30 og 50 kilometer og i renn med fri teknikk. Min fordel øker jo lengre distansen er.

- Greier du å gjennomføre ei skikkelig 5-mil?

- Å ja, da. Jeg er sterkere enn tidligere sesonger. Teknikken er forbedret, spesielt i klassisk. Kort sagt: Jeg trives godt i skisporet og gleder meg til morgendagens 3-mil, sier Thomas Alsgaard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!