Ingen siktet - avhørene fortsetter i fiksesaken

Politiet jobber ut fra bedrageri. - Vi ber folk melde seg hit, sier politisjef.

 KAN TA LANG TID:  Seksjonsjef Gro Smogeli i Oslo politidistrikt sier at politiet fortsatt har en stor jobb med å sjekke fakta i forhold til påstander i kampfiksing-anmeldelsen fra Norges Fotballforbund.  FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
KAN TA LANG TID: Seksjonsjef Gro Smogeli i Oslo politidistrikt sier at politiet fortsatt har en stor jobb med å sjekke fakta i forhold til påstander i kampfiksing-anmeldelsen fra Norges Fotballforbund. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.Vis mer

POLITIHUSET, GRØNLAND (Dagbladet): Ingen er siktet etter anmeldelsen fra Norges Fotballforbund for kampfiksing.

Politiet skal avhøre flere vitner i dagene framover, men det er ikke sikkert at det kommer noen strafferettslig konklusjon i løpet av kort tid, opplyser seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet Gro Smogeli ved Oslo politidistrikt etter at den ene av de to mistenkte Follo-spillerne var på politihuset på Grønland til avhør i dag.

- Vi har også snakket med ledelsen i klubben, og kommer til å innkalle flere vitner i den rekkefølgen vi synes de er interessante i forhold til å finne ut hva som er fakta i denne saken, sa Smogeli på en pressekonferanse etter det første avhøret i dag.

Ledelsen både i Ull/Kisa og Asker opplyser til Dagbladet at ingen fra deres klubber foreløpig er innkalt til avhør.

Simpelt eller grovt bedrageri Politiet arbeider foreløpig ut fra teorien om at de anmeldte forholdene kan rammes av straffelovens bestemmelser om simpelt eller grovt bedrageri.

- Men det er fortsatt veldig mye som ikke er dokumentert her, og vi oppfordrer folk som har opplysnigner om å ta direkte kontakt med politiet, sier Smogeli.

Politiet kan ikke konkludere med om det har skjedd noe ulovlig basert på det ene avhøret.

I går sa Smogeli at anmeldelsen er uklar etter at hun politiet hadde fått Fotballforbundets materiale.

Fra 3-0 til 3-4 - Vi arbeider fortsatt med å kvalitetssikre anmeldelsen, og har foreløpig ikke sett behov for å ta kontakt med svensk politi, sier Smogeli etter avhøret av Follo-spilleren.

Hun sier også at politiet på nåværende tidspunkt ikke har noe holdepunkt for å si at svensk mafia kan være involvert i kampfiksingssaken, som ble utløst av at Follo ledet 3-0 en halvtime før slutt og tapte 4-3 for Østsiden i en 2. divisjonskamp 24. juni.

 ENESTE VITNEAVHØR TIRSDAG:  Den ene av de to mistenkte Follo-spillerne ankommer politihuset på Grønland til avhør i formiddag. Han ble fulgt av to representanter for Follo FK: FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
ENESTE VITNEAVHØR TIRSDAG: Den ene av de to mistenkte Follo-spillerne ankommer politihuset på Grønland til avhør i formiddag. Han ble fulgt av to representanter for Follo FK: FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer

Og etter avhøret av den første spilleren, åpner Oslo-politiets sjef for finanskriminalitet at sommer kan bli høst før politiet bestemmer seg for om statsadvokaten bør vurdere den aller første tiltalen for kampfiksing her i landet.

Daglig leder Ole Bjørn Fausa i Follo FK sier at to andre ledere i klubben fulgte spilleren til politiavhøret i fomiddag, men at de ikke var med under selve avhøret.

- Når politiet refererer til at de også har snakket med ledelsen i klubben, tror jeg det må være fra i går da jeg orienterte politiet direkte om det materialet som Norges Fotballforbund førsdte kom med.

- Har dere annen skriftlig dokumentasjon enn beskrivelsene dere selv har nedtegnet?

- Det kan jeg ikke si noe om av hensynet til politiets etterforskning.