Ingen skam å snu

Lær proffe vendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Når du møter veggen i bassenget, er det bare en ting å gjøre: snu. Men hvordan gjøre det på den mest effektive måten?

Vendingene i brystsvømming er som å ta en baklengs salto med skru. Ingen lett øvelse, men i denne episoden av Svømmeskolen demonstrerer Alexander Dale Oen (21) ordentlige vendinger.

- Dette er mer for den avanserte svømmer, og sikkert litt vanskelig for nybegynnere. Men det handler bare om å øve. Jeg har svømt hele livet, og har ennå ikke fått det til, sier Alex på spøk.

Det finnes også her kloke øvelser for å forbedre vendingene sine. I starten kan det være lurt å øve seg uten veggen. Hvordan, viser Alex i denne videoen, som er den sjette i Svømmeskolen.

- Men hvis du er redd for å få vann i nesen og ørene, så hold deg unna vannet, sier Alex.

Svømmeskolen er laget av DagbladetTV i samarbeid med Norges Svømmeforbund. Forbundet har i disse dager en mosjonskampanje, «Svøm deg til Island», hvor mosjonister kan vinne en tur. Formålet med Svømmeskolen er også at mosjonister skal få en bedre opplevelse av å trene i vann.

- Vi som er ute i svømmehallene ser at mange ønsker oppfølging på hvordan de skal forbedre teknikken sin, sier idrettskonsulent i svømmeforbundet, Tore de Faveri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer