Ingen skam å snu

Lær proffe vendinger.

(Dagbladet.no): Når du møter veggen i bassenget, er det bare en ting å gjøre: snu. Men hvordan gjøre det på den mest effektive måten?

Vendingene i brystsvømming er som å ta en baklengs salto med skru. Ingen lett øvelse, men i denne episoden av Svømmeskolen demonstrerer Alexander Dale Oen (21) ordentlige vendinger.

- Dette er mer for den avanserte svømmer, og sikkert litt vanskelig for nybegynnere. Men det handler bare om å øve. Jeg har svømt hele livet, og har ennå ikke fått det til, sier Alex på spøk.

Det finnes også her kloke øvelser for å forbedre vendingene sine. I starten kan det være lurt å øve seg uten veggen. Hvordan, viser Alex i denne videoen, som er den sjette i Svømmeskolen.

- Men hvis du er redd for å få vann i nesen og ørene, så hold deg unna vannet, sier Alex.

Svømmeskolen er laget av DagbladetTV i samarbeid med Norges Svømmeforbund. Forbundet har i disse dager en mosjonskampanje, «Svøm deg til Island», hvor mosjonister kan vinne en tur. Formålet med Svømmeskolen er også at mosjonister skal få en bedre opplevelse av å trene i vann.

- Vi som er ute i svømmehallene ser at mange ønsker oppfølging på hvordan de skal forbedre teknikken sin, sier idrettskonsulent i svømmeforbundet, Tore de Faveri.

Tidligere episoder i svømmeskolen kan du se her.

DIN TRENER: Alexander Dale Oen (21) er Norges beste brystsvømmer.