- Ingen skam

Rudi Völler mener Tyskland gjorde det de kunne mot Latvia. Men de kunne ikke score.

 • Vi fulgte kampen direkte
 • Bilder fra kampen

  (Dagbladet.no): Latvia-Tyskland 0-0. Tyskland imponerte ikke på samme måte som i sin første kamp, mot Nederland på tirsdag. Riktignok var de jevnt over det beste laget gjennom nitti minutter, men Latvia slapp stadig til med hurtige kontringer.

  Aller farligst var Maris Verpakovskis da han etter 41 minutter fosset fra tre tyskere på midtstreken og kom først inn i feltet med ballen i beina. Han forsøkte å sette den til høyre for Oliver Kahn, men den tyske keeperveteranen var raskt nede og plukket ballen.

  Det var kampens største sjanse inntil Tysklands innbytter Miroslav Klose umarkert headet ti meter til side for mål fra sju meters hold to minutter på overtid.

  Verpakovskis skapte flere ganger trøbbel for Tyskland med enorm hurtighet. To ganger kunne han fått straffespark, men engelske Mike Riley lot fløyta være i fred begge ganger.

  Selv om seier over Latvia var fasiten på forhånd for Tyskland, var trener Rudi Völler altså fornøyd med spillernes innsats.

  - Vi forsøkte alt i dag, og vi hadde noen sjanser. Den beste for Klose på slutten. Jeg kan ikke skylde på laget mitt, men uten mål vinner du ikke kamper, lød dagens dose selvfølgeligheter fra Völler ifølge Reuters.

  Han avviser at det var et pinlig resultat for fotballstormakten Tyskland.

  - Det er ingen skam, men naturligvis håpet vi på mer. Vi tok definitivt ikke for lett på motstanden. De spilte kompakt i forsvar, og det er der vi hadde store problemer. Vi kom ikke gjennom slik vi skulle ønsket.

  Og Völler er klar over hva resultatet betyr for videre spill.

  - Nå må vi slå Tsjekkia. Men i prinsippet er ingenting tapt. Vi har fortsatt sjansen til å gå videre.