Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen skjønte hva van Persie tenkte da han kom inn etter 70 minutter

Arsenal-spissen forvirret fansen i dagens treningskamp.

VILLE VÆRE KAPTEIN: Robin van Persie løp bort til Koscielny og hentet kapteinbindet da han ble byttet inn. Men i de 20 minuttene han spilte fikk supporterne se en uinspirert og slapp van Persie. Foto:  (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)
VILLE VÆRE KAPTEIN: Robin van Persie løp bort til Koscielny og hentet kapteinbindet da han ble byttet inn. Men i de 20 minuttene han spilte fikk supporterne se en uinspirert og slapp van Persie. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File) Vis mer

(Dagbladet): Med under en uke igjen til Premier League-start er det fortsatt høyst uvisst hvor Robin van Persie kommer til å spille kommende sesong.

Nederlenderen, som ble toppscorer med 30 ligamål sist sesong, hadde før dagens treningskamp mot Köln ikke vært på banen for Arsenal i det hele tatt i oppkjøringen.

En stund så det også ut til at han skulle bli sittende på benken i 90 minutter, men med rundt 20 minutter igjen å spille erstattet han Lukas Podolski.

Forvirringen rundt framtida ble ikke mindre av at han sprang bort til Laurent Koscielny og hentet kapteinsbindet. 

- Det er ingen som skjønner hva som skjer når han kommer inn etter 70 minutter og tar armbåndet. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det ser merkelig ut. Vi lurer alle på hva som egentlig skjer, alt er bare merkelig, sier leder Bjørn Furuheim i gunners.no til Dagbladet.

- Virket umotivert
Manchester United virker å være det mest sannsynlige alternativet dersom van Persie forlater Arsenal, en overgang som vil bli sett på som et stort svik av supporterne.

Van Persie fikk en blandet mottakelse av de tilreisende supporterne på Rhein Energie Stadion, og markerte seg ikke akkurat med strålende innsats i den korte tiden han spilte.

- Det så ikke akkurat ut som han var i knallform. Sammen med Song var han blant de treigeste utpå der, og han virket lite motivert, sier Furuheim.

MØTTE GAMLE KJENTE: Lukas Podolski har spilt for Köln det meste av karrieren. I dag sto han på motsatt banehalvdel - og scoret to av målene i 4-0-seieren. Foto: EPA/KEVIN KUREK
MØTTE GAMLE KJENTE: Lukas Podolski har spilt for Köln det meste av karrieren. I dag sto han på motsatt banehalvdel - og scoret to av målene i 4-0-seieren. Foto: EPA/KEVIN KUREK Vis mer

- Er det verre om han går til United enn til for eksempel Manchester City?

- Begge deler er like ille. Men United har vært vår argeste motstander mye lenger. City har først kommet de siste årene, og vi har foret dem mer enn nok med spillere som det er. Hvis vi skal tro van Persie på det han gikk ut med, om at Arsenal ikke har ambisjoner, så er vel det blitt tilbakevist i sommer. Ser du på mannskapet og troppen vi hadde i dag, er det veldig mye bra spillere. Vi har hentet tre veldig gode spillere i Cazorla, Podolski og Giroud, som alle var imponerende i dag. Ingen skjønner hva som skjer med van Persie, sier han.

Cazorla imponerte
Lukas Podolski scoret to mål mot sine gamle lagkamerater i Köln, mens de siste to målene ble satt inn av Vermaelen og Gervinho.

Det var likevel en annen spiller som imponerte Furuheim mest.

- Cazorla var fantastisk, det han viser av teknikk og ferdigheter på midtbanen er kjempebra. Spansk fotball på sitt beste. Podolski scoret to, og Giroud viste mye positivt. De tre ser ut som kjempegode kjøp. Walcott og Gervinho var også positive. Særlig Gervinho har vært bra gjennom hele pre-season, jeg tror han blir veldig god i år.

SCORET PÅ STRAFFE: Podolski setter inn ett av sine to mål fra ellevemeteren. Foto:  AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
SCORET PÅ STRAFFE: Podolski setter inn ett av sine to mål fra ellevemeteren. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media