STATUE: Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson får en statue av seg selv utenfor Old Trafford i dag. Foto: AP Photo/Clint Hughes
STATUE: Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson får en statue av seg selv utenfor Old Trafford i dag. Foto: AP Photo/Clint HughesVis mer

- Ingen skulle tro det var mulig

Cantona, van Nistelrooy og Solskjær hedrer United-sjefen.

(Dagbladet): I dag skal det avdukes en statue av Manchester United-manager sir Alex Ferguson (70) utenfor lagets hjemmebane, Old Trafford.

Blant gjestene er tidligere toppspillere som Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Gary Neville og Ole Gunnar Solskjær. I tillegg skal hele det nåværende United-laget være med på sermonien, skriver Daily Mail.

Ferguson har vært lagets trener siden 1986.

- Å være så lenge i denne klubben er helt utrolig. Ingen skulle tro det var mulig, sier Gary Neville.

- Det er vanskelig å sette ord på hva sir Alex har gjort for denne klubben, sier Neville.

Ferguson-statuen er laget av Philip Jackson og er en ni fot høy bronsestatue. Ferguson skal selv ha godkjent verket.

- Ser framover
Ferguson høster også ros av sin rival gjennom mange år, Arsenal-sjef Arsene Wenger.

- Jeg vet ikke om noen som har vært på toppnivå så lenge som ham. På en måte er det skummelt når han forlater klubben, for uansett hvem som erstatter ham, vil det bli et stort hull, sier Wenger.

- Det jeg liker best med Ferguson er at han alltid ser framover. Han snakker aldri om hva han har gjort tidligere, sier Wenger.

Ferguson vant den første av totalt 12 Premier League-titler i 1993. Han har også to seire i Champions League og fem FA-cup-triumfer.

- Som en far
David Beckham forlot United i 2003, etter å ha spilt i klubben siden han var en ung gutt.

- Grunnen til Fergusons suksess er hans lidenskap for United og at han er den fødte vinner, sier Beckham.

- Å spille under ham i så mange år, vel - han var som en far for meg. Da jeg flyttet fra London til Manchester sa han: «Hvis du har bekymringer, kom og bank på døra hos meg. Den er alltid åpen», sier Beckham.

- Jeg var redd for å banke på døra fordi han er den han er, men han fikk meg til å føle meg som en del av en familie, og slik er det i United, sier Beckham.