UTILNÆRMELIG: Marcel Kittel har vunnet to av to massespurter i årets Tour de France. Nå tror Greg LeMond at han vinner samtlige flate etapper i rittet. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
UTILNÆRMELIG: Marcel Kittel har vunnet to av to massespurter i årets Tour de France. Nå tror Greg LeMond at han vinner samtlige flate etapper i rittet. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

- Ingen slår Marcel Kittel på spurtetappene

Legende tror ikke på Kristoff.

(procycling.no): Den tredje etappen i Tour de France ble nok en maktdemonstrasjon fra Marcel Kittel.

Ingen var i nærheten av å true 26-åringen. Verdens nest beste spurtere maktet bare å følge hjulet hans.

Sykkellegenden Greg LeMond, som har vunnet Tour de France tre ganger, bøyer seg i støvet for tyskeren.

- Jeg hater å si det, men på etapper som denne er det umulig å slå Kittel. Han må ha et uhell for at de andre skal få muligheten, forteller LeMond til Eurosport.

Giant-Shimano gjorde et perfekt opptrekk for deres tyske ledestjerne da de tok kontroll på feltet drøyt tre kilometer fra målstreken midt i Londons hjerte.

Foran Buckingham Palace ga de aldri fra seg teten, og ut av den siste 90-graderssvingen 450 meter fra mål styrte Tom Veelers deres tyske komet i perfekt posisjon.

- Han har et perfekt lag rundt seg. Du ser at det er store og robuste karer som er bygget for å gjøre gode opptrekk. Det syntes i dag, analyserer LeMond.

Etappevinneren gikk til med kjempekreftene sine 220 meter fra streken. Peter Sagan i den grønne trøya hadde en perfekt posisjon på bakhjulet, men han var sjanseløs på å utfordre 26-åringen.

- Han er så sterk at det så ut som om han var på treningstur. Det var helt utrolig. Han er mannen å slå på samtlige flate etapper i årets Tour de France, beskriver LeMond.

Tirsdag får Kittel og Giant-Shimano nok en sjanse til å dominere de siste kilometerne. En 163 kilometer lang etappe til Lille forventes å ende med massespurt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.