- Ingen slår Marcel Kittel på spurtetappene

Legende tror ikke på Kristoff.

UTILNÆRMELIG: Marcel Kittel har vunnet to av to massespurter i årets Tour de France. Nå tror Greg LeMond at han vinner samtlige flate etapper i rittet. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
UTILNÆRMELIG: Marcel Kittel har vunnet to av to massespurter i årets Tour de France. Nå tror Greg LeMond at han vinner samtlige flate etapper i rittet. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den tredje etappen i Tour de France ble nok en maktdemonstrasjon fra Marcel Kittel.

Ingen var i nærheten av å true 26-åringen. Verdens nest beste spurtere maktet bare å følge hjulet hans.

Sykkellegenden Greg LeMond, som har vunnet Tour de France tre ganger, bøyer seg i støvet for tyskeren.

- Jeg hater å si det, men på etapper som denne er det umulig å slå Kittel. Han må ha et uhell for at de andre skal få muligheten, forteller LeMond til Eurosport.

Giant-Shimano gjorde et perfekt opptrekk for deres tyske ledestjerne da de tok kontroll på feltet drøyt tre kilometer fra målstreken midt i Londons hjerte.

Foran Buckingham Palace ga de aldri fra seg teten, og ut av den siste 90-graderssvingen 450 meter fra mål styrte Tom Veelers deres tyske komet i perfekt posisjon.

- Han har et perfekt lag rundt seg. Du ser at det er store og robuste karer som er bygget for å gjøre gode opptrekk. Det syntes i dag, analyserer LeMond.

Etappevinneren gikk til med kjempekreftene sine 220 meter fra streken. Peter Sagan i den grønne trøya hadde en perfekt posisjon på bakhjulet, men han var sjanseløs på å utfordre 26-åringen.

- Han er så sterk at det så ut som om han var på treningstur. Det var helt utrolig. Han er mannen å slå på samtlige flate etapper i årets Tour de France, beskriver LeMond.

Tirsdag får Kittel og Giant-Shimano nok en sjanse til å dominere de siste kilometerne. En 163 kilometer lang etappe til Lille forventes å ende med massespurt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer