- Ingen slår Megaman Neo

-Ingen slår Megaman Neo, om han er like bra som i kvalifiseringen til onsdagens europaderby, sier trener Trond Anderssen.

(Dagbladet.no): UET-Derby har samlet Europas beste 4-åringer. Førstepremien i løpet er på svimlende 1,9 millioner kroner. Og løpet har den største premiesum noensinne på norsk jord. Nesten fire millioner kroner ligger i premiepotten.

Fra sitt førstespor har hjemmehåpet Megaman Neo en god sjanse til å ta teten.

- Jeg tror han leder hele veien. Ingen klarer å ta en lengde på ham fra start. Når han er i orden som sist i kvalifiseringen er det ingen som slår ham, sier trener Trond Anderssen til Dagbladet.no.

- Megaman Neo er den beste hesten jeg har hatt noensinne. Ingen 4-åring jeg har hatt har travet 1.13 på Bjerke en sur høstkveld tidligere. Jeg tror han kan nå veldig langt, og når han får en vinter med trening på seg blir det et spennende år vi går i møte til neste år, fortsetter suksesstreneren fra Ådal.

- Han har sett veldig fin ut i trening etter kvalen, og alt ser bra ut foran løpet, legger han til.

Megaman Neo er sjekket av veterinær og har fått det best tenkelige treningsopplegget foran finalen. Det består av variert trening som intervaller på rettbanen, rolig ridetur i skogen, en rask tempotur i skogen og helt fri de siste to dagene før løpet.

- Hvordan er sjansene til dine to andre stallhester, Thai Gardens Dream og Capitano Ås i V65-1 og V65-4?

- Thai Gardens Dream var uheldig og feilet fra start sist. Hun holder flott form, og er aktuell for de som garderer. Capitano Ås var veldig bra fra dødens i Bergens 3-års festival sist. Han har sett veldig bra ut etter løpet og står fint til spormessig. Han kan fort stikke av med seieren, røper Trond Anderssen.

SKAL BESTEMME HVER METER. Trener Trond Anderssen har enorm tro på Megaman Neo foran onsdagens slag i V65-6 på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SKAL BESTEMME HVER METER. Trener Trond Anderssen har enorm tro på Megaman Neo foran onsdagens slag i V65-6 på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Kusken nøktern optimist

Lars Anvar Kolle sitter som vanlig opp bak Megaman Neo.

- Jeg kjører til fra start og Megaman Neo er kjapp i vei. Det står flere raske i første rekke, men jeg tror og håper vi får tet. Megaman Neo travet et strålende løp i kvalifiseringen og vi står perfekt til. Klart det blir tøft i finalen, enda tøffere enn i kvalen, men jeg har et håp om å lede hele veien, sier kusk Lars Anvar Kolle til Dagbladet.no.

Lars Anvars vurderinger av egne oppsitt:

- For Edel Terna (V5-1) er det en premie som gjelder. Det er det også for Visedølen (V5-3) som har stor kapasitet, men som har trøblet litt i år. Med Violet Kosmos (V65-1/V5-4) kjører jeg for en best mulig premie. Stirred Not Shaken (V65-3) står fint til spormessig, men jeg tror det er en premiesjanse, avslutter Lars Anvar Kolle.

Stjernemøte

Det ligger an til en skikkelig festkveld på Bjerke denne høstkvelden med Axel Jensens Minneløp for 4-åringene samt Johs Thues Løp for varmblodseliten med French Design og Jetstile som de argeste opponentene. Løpsprogrammet er like bra som på OGP-dagen, og vi kan vente oss mange sportslige perler.

I Axel Jensens Minneløp kommer Pekka Korpi med sin gullhoppe Pure Ivory, Canadas beste 3-årshoppe i fjor.

Vinnerhestene Virgill Boko og Express Merett får Megaman Neo å bryne seg på. Kanskje er det den norske nasjonalsangen som runger over Bjerkebanen etter kveldens siste løp.

Forrige ukes jackpot er overført til denne omgangen som er nordisk V65-omgang. Blir det en enslig bong til utbetaling, venter en gevinst på fem millioner kroner.