- Ingen spesiell grunn til å frykte for sikkerheten

Fotballforbundet er overrasket over billett-nei fra Bosnia-Hercegovina.

(Dagbladet.no): 24. mars møtes Norge og Bosnia-Hercegovina til en svært viktig EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal stadion.Men så langt har kampen først og fremst blitt omtalt fordi bortelagets fotballforbund har bestemt seg for å takke nei til 1 250 billetter til sine supportere.

- Vi vil ikke arrangere noe for supporterne. Men de kan kjøpe billetter sjøl, sier det bosniske fotballforbundets (NFSBIH) pressesjef, Slavica Pecikoza, til Dagbladet.no.

- Dette er en jo en litt spesiell situasjon. Så vidt meg bekjent har vi aldri tidligere opplevd at et europeisk fotballforbund sier nei til billetter, kommenterer Norges fotballforbunds (NFF) generalsekretær, Karen Espelund.

Borteseksjonen utsolgt

Med tanke på bosniere bosatt i Skandinavia, satte NFF likevel av en egen, 2 000 seter stor seksjon for supportere av Bosnia-Hercegovina. Denne delen av stadion er nå utsolgt.

Bosnia-Hercegovinas fotballforbund har fått kritikk for korrupsjon og kampfiksing, og i oktober i fjor truet 13 utenlandsproffer med boikott i protest mot de sittende lederne (blant andre president Milan Jeliã).

- Vi håper denne handlingen vil være første steg mot å helbrede kreftsvulsten i fotballen, skrev de blant annet i et åpent brev i den bosniske avisa Dnevni Avaz.I brevet til NFF begrunner det bosniske fotballforbundet billett-avgjørelsen med at de ikke kan ta ansvar for sine fans - fordi det befinner seg så mange bosniere utafor landets grenser, og deriblant i Skandinavia.

Advart mot bråk

- TRYGT: Norges fotballforbund forsikret at det blir trygt å gå på landskampn Norge-Bosnia-Hercegovina den 24. mars. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
- TRYGT: Norges fotballforbund forsikret at det blir trygt å gå på landskampn Norge-Bosnia-Hercegovina den 24. mars. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

Mandag sa en talsmann for det bosniske fotballforbundet at de ikke kunne garantere for sikkerheten.

- Forhåpentligvis vil Norge sette i verk tiltak. Vi har informert NFF og UEFA om denne situasjonen, og at vi ikke kan organisere ankomsten, uttalte en talsmann for forbundet til TV 2 Sporten.

- Kjenner dere til noe som gjør at det er ekstra grunn til å frykte for sikkerheten den 24. mars?

- Vi har ikke grunnlag for å si at det ligger noe spesielt bak avgjørelsen. Uansett skal vi sørge for at kampen blir en entydig fotballfest, svarer NFFs Espelund. 

- Vi forventer ikke noe trøbbel i Norge, svarer NFSBIHs Pecikoza.

- Ingen spesiell grunn til å frykte for sikkerheten
NOE NYTT: NFFs generalsekretær Karen Espelund har aldri opplevd at et europeisk fotballforbund har takket nei til billetter.