Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen spiller mer enn Omar Elabdellaoui

- Beviser at jeg har prestert.

MYE SPILLETID: Omar Elabdellaoui (t.v.) har flest minutter på sitt Braunschweig i tyske Bundesliga. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB scanpix
MYE SPILLETID: Omar Elabdellaoui (t.v.) har flest minutter på sitt Braunschweig i tyske Bundesliga. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omar Elabdellaoui nyter stor tillit i Eintracht Braunschweig. Nordmannen er den mest flest spilleminutter for det nyopprykkede bundesligalaget.

1. Bundesliga startet opp igjen i helgen. Braunschweig innleder vårsesongen med bortekamp mot Werder Bremen søndag. Det blir starten på en krevende reise. Elabdellaouis lag ligger sist etter halvspilt serie. Ingen har fått mer spilletid for Eintracht Braunschweig denne sesongen.

- Jeg setter stor pris på at jeg har fått så mye tillit, og det bare beviser at jeg har prestert fordi treneren vår har byttet veldig mye (på laget), sier Elabdellaoui til NTB.

1428 spilleminutter fordelt over 16 seriekamper er det blitt. Mirko Boland har riktignok vært på banen i samtlige 17 runder, men er blitt byttet både ut og inn en rekke ganger. Derfor står han med «bare» 1251.

Gode kamper - Personlig er jeg ganske fornøyd med høstsesongen. Jeg har spilt mest på vårt lag og hatt mange gode kamper. Det viktigste er at jeg føler at jeg utvikler meg. For lagets del ligger vi sist, og det er vi så klart ikke fornøyd med. Men vi visste at det kom til å bli veldig hardt etter opprykket. Vi må prøve å få en god start søndag. Det er veldig tett i bunnen, og med seier mot Bremen kan alt skje, mener Elabdellaoui.

Og tabellen gir ham rett, selv om både Eintracht Frankfurt og Freiburg vant sine kamper lørdag. Braunschweig står med 11 poeng. Nürnberg på 17.-plassen har 14, mens Hamburg på 16.-plass (kvalifisering) har 16. Over der er Freiburg (17), Frankfurt og Hoffenheim (begge 18) og Werder Bremen (19).

- Vi har et mål om å holde oss. Det er ikke så mange poengene opp. Jeg tror vi kan klare det. Det var mange kamper i høst hvor vi burde ha tatt poeng. Med litt mer dyktighet og noe flaks så skal det gå, sier A-landslagsspilleren.

Stjal poeng Werder er ikke av god gammel kvalitet. Bare fem seirer hittil i sesongen forteller at Rune Bratseths tidligere klubb har slitt. Eintracht Braunschweig tok tre seirer i høst. En sen scoring i sesongåpningen gjorde at Bremen-laget tok alle poengene i omvendt møte.

- Det var en av kampene hvor vi burde tatt poeng. Det er gode muligheter mot Werder. Vi får hente poenget de stjal fra oss sist, sier Elabdellaoui.

Han har fått Håvard Nielsen som lagkamerat siden sist. Angriperen er leid inn fra Salzburg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!