Ingen spiller Messi fram til flere Barca-mål

I går sto han bak «sesongens pasning».

• 2-2 i Paris i går: PSG sjokkerte Barcelona fire minutter på overtid

(Dagbladet): Dani Alves er en av verdens mest offensive høyrebacker.

I går sendte brasilianeren pasningen som Lionel Messi kunne prikke inn til 1-0 borte mot PSG i 1. kvartfinale i Champions League.

29-åringen løftet ballen følsomt med yttersiden av høyrefoten, og kula landet perfekt for Messi på sju-åtte meter. Pang - mål.

«Sesongens pasning» - Sesongens pasning fra Alves, avsluttet av han som ikke trenger å navngis, skriver England-legenden Gary Lineker på Twitter.

- For en ball av Dani Alves, samstemmer vanligvis kranglete Joey Barton.

Assisten er bare en av veldig, veldig mange for backen som kom til Barcelona fra Sevilla i 2008. Siden den gang har han vært nest sist på hele 74 mål Barca-mål.

Og ingen i Barcelona har foret Messi med mer solid målkost, det viser tall fra analysemakerne Infostrada Live. Alves har spilt fra Messi til 33 nettkjenninger. Det er fire mer enn toeren på lista, playmaker Xavi.

Analytikerne i Opta følger opp: Alves har de ti siste årene i La Liga vært pasningslegger for 85 mål, det er mest av alle i spansk fotball og fire mer enn Messi.

Petter Veland er La Liga-ekspert for CMore og er full av beundring for kraftpluggens tåpasning i Paris i går.

- Merkverdig bra - Det er vakkert når det fungerer, det var merkverdig bra. Bare se hvor høyt høyrefoten er når han svinger foten som en pendel. Jeg tror han har tåspissen over sitt eget hode, sier Veland til Dagbladet.

Han forklarer det argentinsk-brasilianske samspillet med mange år sammen, til dels på høyrekanten.

-  Alves mange målgivende til Messi er mest veggspill og kombinasjoner, det kan være enkle assister. Den i går var veldig avansert, en type som man husker ekstra godt, sier Veland

- Det er ikke varemerket til Alves å bruke utsiden, det er ikke varemerket. Men det har skjedd før, og var kanskje den første til Messi - mot Basel for noen år siden.

Han har selv sett de to pinge ball til hverandre før Barcelona-kamper.

TAKK! Lionel Messi (t.v) og Daniel Alves feirer målet den ene scoret og den andre skapte. Foto: REUTERS  / Christian Hartmann / NTB SCANPIX
TAKK! Lionel Messi (t.v) og Daniel Alves feirer målet den ene scoret og den andre skapte. Foto: REUTERS / Christian Hartmann / NTB SCANPIX Vis mer

- De to kjenner herandre som hånd i hanske, jeg har sett de holde på med pasninger til hverandre også på oppvarminger.

- Det er ikke vanlig at en høyreback har flest assister?

- Nei, det hører til sjeldenhetene. Han er en høyreside alene, Alves. Han er kanskje det aller beste eksempelet på en moderne back, sier Veland og beskriver en spiller som i løpet av sekunder skifter fra angrep til forsvar, og så tilbake til angrep.

- Han en katapult, du må ha livtak rundt magen på han for å hindre ham å løpe framover.

Messi klar til semifinalen Alves ble kåret til kampens spiller av Uefa i går. Men målscorer Messi må Barcelona trolig klare seg uten i returkampen neste uke. Uten at Veland tror det fører til PSG-avansement.

- Jeg tror Barcelona tar seg videre med 2-2 fra Paris, selv uten Messi. Og Messi mister bare seriekamper som ikke betyr noe. Det er litt hell i uhell. Jeg tenker Messi er tilbake på under to uker, før en semifinale.

Også Alves har tro på en semifinale.

- Slik kampen ble kunne vi håpet på et bedre resultat. Men dette er forsatt et bra resultat, spesielt siden vi spilte borte. I denne turneringen møter du alltid sterke lag og vi forventet en tøff kamp, sier Alves til Uefa.com.

- Det eneste negative er at vi mister Messi.

Returkampen spilles i Barcelona neste onsdag.