Ingen spør etter Norge

Sommeridretten er bare for oss selv. Men det holder jo i massevis på passe avstand fra medaljeoversikten.

KOMMER FORT TILBAKE: Ingen grunn for den lovende høydehopperen Tonje Angelsen å deppe så lenge over OL-missen. Hun er en av de spennende nye fjestene som kommer til å prege norsk sommeridrett framover. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix.
KOMMER FORT TILBAKE: Ingen grunn for den lovende høydehopperen Tonje Angelsen å deppe så lenge over OL-missen. Hun er en av de spennende nye fjestene som kommer til å prege norsk sommeridrett framover. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIDT under OL mens vi ennå manglet olympiske gull, kom den mektige Gerhard Heiberg fra det aller inneste i den internasjonale olympiske komite (IOC) med et lite hjertesukk på vegne av hjemlandet:

- Etter Aten -og Sydney-OL var det mange som som spurte hvorfor Norge gjorde det så bra. Denne gangen har jeg ikke fått et eneste besøk av noen som lurer på den norske toppidrettsmodellen, fortalte Heiberg.

Siden har medaljejakten gått litt bedre, men selv med 2 gull, ett sølv og en bronse og en 35.plass på nasjonsrankingen rett foran Sverige, blir det neppe trengsel rundt de fremste norske idrettsledene etter OL. Målt i medaljer var dette de svakeste norske sommerlekene siden 1984.

Men det er like greit.

FOR selv om den konsentrerte norske toppidrettssatsingen en og annen sommer har truffet så bra at vi har overprestert i OL, er det som vinterland at satsingen vår virkelig har skapt interesse i utlandet. Det er da den også er interessant for oss selv. All suksessen vår på ski og skøyter speiler helst bare vanlig norsk vinterkultur.

For mens det er hyggelig å få skryt av utlendinger som ikke helt skjønner hvordan en nasjon med fem millioner innbyggere kan slå nesten alle i medaljeinnsamling i vinter-OL, er det mye viktigere at disse resultatene henger sammen med den hverdagsidretten de fleste av oss driver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer