Ingen sport for unger

Det kommer ikke noe raskt generasjonsskifte som forandrer landslaget.

PERFEKT ALDERSSNITT: Esten O. Sæther mener de fleste landslagsgutta holder et mesterskap til. Her er Norge representert ved Kjetil Wæhler, Steffen Iversen og Simen Brenne under trening på Bislett Stadion mandag. Foto: Scanpix
PERFEKT ALDERSSNITT: Esten O. Sæther mener de fleste landslagsgutta holder et mesterskap til. Her er Norge representert ved Kjetil Wæhler, Steffen Iversen og Simen Brenne under trening på Bislett Stadion mandag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOT SLUTTEN av det som foreløpig er en mislykket VM-kvalik, er det lett å rope etter nye spillere. De er det selvsagt mange av i en tid der fotballen dominerer norsk idrett mer enn noen gang, men de er neppe gode nok til at det vil skje et raskt generasjonsskifte på landslaget.

Det er to viktige grunner til det. For det første blir gamle spillerne stadig bedre i internasjonal fotball; dernest er selve spilleruttaket til troppen ganske opplagt.

Norges omtrent 20 beste fotballspillere danner grunnlaget for prestasjonen mot Skottland i kveld, og de fleste av dem vil være aktuelle for nye kamper uansett resultat.

SNITTALDEREN i treningsgruppa fram til denne VM-kvaliken er 28,2 år. På de fleste landslag blir det sett som tilnærmet perfekt; også i  to, tre års perspektiv der neste mesterskap er EM i 2012.

Økt kunnskap innen idrettsmedisin har de siste tiårene gitt grunnlag for den markante utvidelsen på en vanlig profesjonell fotballkarriere. De  bedrete økonomiske betingelsene har trukket i samme retning. Nå er det gode grunner selv for hjemlige baserte proffspillere til å utvide den aktive perioden sin helt fram til slutten av 30-åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer