Ingen stopper Agassi

Andre Agassi (USA) - Jevgenij Kafelnikov (Russland) 3-6, 6-3, 6-2, 6-4: En mann i tydelig mental ubalanse stormet på banen i løpet av 3. sett da Agassi var i ferd med å få grep på finalen i Australian Open. Men selv ikke en galning iført falsk skjegg klarte å få Agassi ut av seiersrytmen.

Tittelforsvarer Jevgenij Kafelnikov vant forholdsvis lett første sett, men var sjanseløs da Andre Agassi fant fram til sine fryktede returer og drepende sikkert grunnlinjespill.

- Det var forbløffende at han løftet spilllet sitt i den grad etter det tapte første settet, sa russeren full av beundring etter matchen.

Agassi runder dermed sin 30 års fødselsdag i april på toppen av en karriere som bare for to år siden syntes å være ødelagt. Den populære amerikaneren med iransk bakgrunn var da nummer 141 på rankingen.

Så startet en opptur som etter hvert ga ham tilnavnet «The Comeback Kid». I fjor ble han den første siden Rod Laver i 1969 som har vunnet alle fire Grand Slam-turneringene. Samtidig overtok han 1. plassen på ATP-rankingen.

- Det er ingen hemmelighet bak det jeg har gjort. Det er bare snakk om hard jobbing, sa Agassi etter seieren i Melbourne.