Ingen stopper Armstrong

Lance Armstrong er i ferd med å bli historisk. I dag utklasset han konkurrentene igjen.

(Dagbladet.no): Lance Armstrong ble på det nærmeste historisk i Frankrike i dag. Ikke fordi han satt ny fartsrekord på klatreetappen opp til l'Alpe d'Huez, men fordi ingen står i veien for hans sjette strake seier i Tour de France etter maktdemonstrasjonen.

De gjorde sitt beste, konkurrentene. Men det var aldri nok.

Ivan Basso, andremann i sammendraget, ble passert tre kilometer før mål. Og da hadde Basso hatt to minutters forsprang på den vanvittige amerikaneren.

Jan Ullrich brukte kjempekreftene for hva det var verdt oppover den 13 kilometer lange bakken. Han endte over ett minutt bak Armstrong i tid.

- Jeg ønsket å denne seieren veldig mye, sier Lance Armstrong.

Mot seier

Armstrongs oppvisning i alpene overgår alt noen har vist her tidligere. Han seiler rolig, behersket, og alvorlig raskt inn mot sin sjette strake Tour-seier.

Det har selvfølgelig ingen andre gjort før ham.

- En viktig dag

I sammendraget leder han nå med over tre minutter til Basso på andreplass. Det er over fem ned til Klöden på tredje. Og mye mer enn sju minutter til Ullrich på fjerde.

Med fire etapper igjen å sykle er det ikke godt å si hvor konkurrentene skal stjele tilbake den tapte tida.

De klarer det bare ikke. Selv om hovedpersonen ikke er helt enig i det.

- Det er fortsatt et jevnt løp, sier han.

- Men det har vært en veldig viktig dag.

Og dermed kan US Postal allerede nå legge champagnen på is. Og servere hele laget et kaldt glass mens de sykler nedover Champs Elysses i triumf på søndag.

Nordmennene gjennom

For nordmennene Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen ble det en tøff dag på sykkelsetet. Det viktigste for begge var å komme seg innenfor tidsdiffenransen de måtte for å få være med videre i løpet. Det klarte de med glans, selv om de tidsmessig endte nesten ti minutter bak jernmannen Armstrong.

Det samme gjorde Hushovds konkurrent Robbie McEwen. Ikke at det egentlig spiller noen rolle, for dagen i dag tilhører èn mann:

Lance Armstrong.

PROFILEN: Det er over 1100 meter fra startpunktet i Bourg-d'Oisans til målgang i l'Alpe d'Huez.
SPURTET OPP BAKKENE: Lance Armstrong viste ingen nåde på den individuelle tempoetappen i dag. Han vant med mer enn ett minutt.
IKKE FOR MOSJONISTER: Dagens etappe er knallhard. De fleste rytterne ser mer mot tidsgrensa enn på vinnersjansene.