Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen stopper Cech og Chelsea

Gamst og Blackburn hadde ingen ting å stille opp mot verdens beste keeper.

(Dagbladet.no): Blackburn - Chelsea 0-1: Dette var utvilsomt keeperenes dag i Premier League: Totalt ble det reddet fire straffer på fem kamper.

Men ingen av dem var så viktige som Petr Cechs fantastiske redning på straffeforsøket fra Paul Dickov en snau halvtime ut i kampen.

Rekorder i fleng

Ikke bare ble han matchvinner for Chelsea, han fikk også enda en kamp uten baklengsmål - sin åttende på rad.

Dermed er han også ny rekordholder for antall sammenhengende Premier League-minutter uten å måtte hente ballen ut av eget nett.

Den forrige hadde Peter Schmeichel, og lød på 694 minutter. Cechs nye rekord er på 780 minutter. Og den kan forbedres ytterligere.

Stygt spill

Arjen Robben scoret Chelseas mål tidlig i kampen, før han måtte gå ut med skade etter en stygg takling av Aaron Mokoena.

Oppgjøret på Ewood Park var preget av til tider særdeles høy temperatur, og Chelseas John Terry og straffebommer Paul Dickov er blant spillerne som skal være glade over at de fikk spille hele kampen.

Morten Gamst Pedersen hadde sine livlige perioder, men misbrukte en stor skuddsjanse mot slutten av kampen.

Også den ellers sindige nordlendingen klarte nesten å starte slåsskamp på overtid, da han forsøkte å nikke ballen ut av Cechs faste grep. William Gallas ilte til, og dyttet Gamst - utrolig nok uten å pådra seg gult kort.

Chelsea leder nå ligaen med 11 poeng.

Bom, bommelibom

Dagens mest komiske oppgjør fant trolig sted på Craven Cottage, der Fulham tok imot Aston Villa.

Etter en noe treg 1. omgang eksploderte nemlig kampen. Først endte Juan Pablo Angel måltørken med en heading etter hjørnespark. Men colombianeren skulle hatt mer.

Med seks minutters mellomrom klarte imidlertid Angel å bomme på ikke én, men to straffer. Van Der Sar sjanset på riktig hjørne begge gangene.

Tidligere i kampen hadde Andy Cole misbrukt sin sjanse fra straffemerket. Fulham klarte forøvrig uavgjort, etter at Lee Clark utliknet på overtid.

Øvrige resultater:

  • Birmingham - Southampton 2-1

    B: Pandiani (12), Blake (str. 41). S: Camara (52)

  • Everton - Norwich 1-0

    E: Ferguson (78)

  • Manchester C. - Newcastle 1-1

    M: Fowler (str. 49). N: Shearer (9)

HER REDDES REKORDEN: Petr Cech strekker seg i full lengde på Dickovs straffeforsøk.
HELT IGJEN: Arjen Robben scoret, før han måtte ut med skade.