Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Ingen stopper Manchester City – Liverpool stopper ikke Coutinho

Brikkene som ikke falt på plass eller ble forsøkt knust på Selhurst Park er i orden igjen for Pep Guardiola. Det samme synes Philippe Coutinhos overgang til Barcelona å være.

TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Manchester City scoret etter bare 32 sekunder. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock
TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Manchester City scoret etter bare 32 sekunder. Foto: Jon Super/SilverHub/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City-Watford 3-1 (2–0)

(Dagbladet): Mot Crystal Palace gikk Manchester City målløse av banen for første gang i sesongen (0-0). Mot Watford scoret de etter trettito sekunder. Hvilket betyr at det som skjedde på Selhurst Park nyttårsaften mest var som en stein i skoa å regne.

Uslåelige Manchester City tapte riktignok to poeng slik at seiersrekka på atten kamper stoppet i London.

Alt det andre er intakt.

IKKE MINST SNART 22 år gamle Leroy Sané, den tyske kantspilleren som har vært glitrende for City denne sesongen. Helt til han kom til Selhurst Park. Der var han så svak at det nesten ikke var til å tro. Ingenting fungerte. Han var bare desorientert og uvenner med ballen. Men mot Watford var han seg sjøl igjen og hadde målgivende pasning før Watford hadde hatt en berøring på ballen, etter et par og tredve sekunder.

PÅ VEI BORT: Det virker som Philippe Coutinhos dager i Liverpool snart er talte. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock
PÅ VEI BORT: Det virker som Philippe Coutinhos dager i Liverpool snart er talte. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock Vis mer

Med Raheem Sterling i enden av den var Pep Guardiolas mannskap tilbake på vinnersporet før folk hadde satt seg på Etihad.

DA KEVIN DE BRUYNE ble meid ned av Jason Puncheon på overtid mot Crystal Palace fryktet jeg at det var sesongen som gikk for Premier Leagues beste spiller så langt. Han startet mot Watford, ble kreditert målgivende for pasningen som åpnet døra for 2–0 (selvmål) og ga seg ikke før han hadde assistert Sergio Agüero også (3-0).

JASON PUNCHEON, DERIMOT, startet ikke for Crystal Palace i Southampton. Han er ute for sesongen. Med korsbåndskade. Og selv om jeg ikke vil noen spillere vondt, vet at det er mulig å miste forstanden i kampens hete slik Puncheon mistet alt da han overfalt de Bruyne, og heller ikke tror på hinduismens og buddhismens liturgiske språk – der grunntanken er at alle handlinger følges av et resultat – er det mulig å bli konvertitt av mindre.

I Sanskrit kalles det karma.

Loven om årsak og virkning.

DET MÅTTE JO gå som man trodde på Anfield også etter Philippe Coutinhos åpenbare motvilje mot å spille for Liverpool i det forrige overgangsvinduet, altså før sesongen startet. Nå sier kilder at han har satt seg på bakbeina igjen, at Liverpool og Barcelona skal møtes i London (onsdag) for å bli enig om en overgangssum på rundt halvannen milliard kroner og at den lille magikeren har spilt sin siste kamp i Premier League. For selv om vi fortsatt er på ryktestadiet - og alle som følger fotball vet at ingenting er klart før alt er klart - er det lite som tyder på at overgangen ikke vil finne sted i dette overgangsvinduet.

Nike, som i romjula var en smule premature med reklamekampanjen «Philippe Coutinho er klar for å lyse opp Camp Nou. Skaff deg din Barcelona-drakt for 2017/18 med magikerens navn på», har nok de beste kildene.

Tottenham (40) vant en tung kamp i Swansea (2-0) og passerte Arsenal på tabellen.

I kveld (onsdag) fortsetter jakten på plassene bak Manchester City med Arsenal (38)-Chelsea (45)på Emirates.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!