Ingen stopper Nannskog

Daniel Nannskog trengte tre feite målsjanser for å sikre Stabæk tre viktige poeng borte mot Bryne.

To ganger kom Nannskog aleine mot Bryne-keeper Roger Eskeland og slurvet bort sjansene. Ved tredje forsøk lyktes han.

-  Utrolig deilig, underbart, fantastisk. Nå leker fotballen, og det blir skjønt med ei ferieuke i Spania, jubler svensken til Dagbladet.

I seiersrusen glemte han fort kjempesjansene som han feilet på.

-  Jeg kommer jo til sjanser, det er viktigst. Jeg skiter i de misbrukte mulighetene, sier Nannskog.

Utrolig vinnervilje

Stabæk hadde god kontroll det meste av kampen, for Bryne slo ensidig langt og var bare en tam løve i forhold til laget som har gått fra seier til seier i vårsesongen. Stabæk gruet seg til slaget på Jæren, for også Bryne har ambisjoner om å rykke opp.

-  Vi har en utrolig vinnervilje i laget nå. Så bruker vi også 30 millioner kroner mer enn de andre lagene i divisjonen, så det er bare opprykk som gjelder, sier forsvarsklippen Inge André Olsen, før han retter litt på kommentaren.

-  Nei, vi snakker ikke om opprykk. Det er neste kamp som er viktigst, gliser Olsen.

Stabæk hadde forberedt seg på Brynes spillestil, som Inge André Olsen karakteriserer som feig.

-  Selv på hjemmebane kan de ikke annet enn å slå langt mot en enslig spiss, mener Olsen.

Han priser arbeidsmoralen i laget og skryter av de nye i spillerstallen.

-  Men vi har mer å gå på, og har vel bare fått ut 80-85 prosent av vårt potensial ennå. Neste år er vi blant de fem beste i Tippeligaen, sier Inge André Olsen.

Ampert på benken

Bryne-trener Hans Frette var amper på sidelinja etter hvert som kampen gikk mot slutten. Stabæk halte ut tida ved hver minste anledning, og mange blå la seg ned etter dueller.

-  Rutinert gjort, og dommeren tillot det. Men det burde minst vært lagt til ti minutter, ikke bare fem, for de lå jo og vred seg hele tida, klager Frette.

Stabæk er på stø kurs mot opptrykk, og kan også se fram til kvartfinale i cupen. I går var det nesten divisjonsforskjell på lagene.

TRE SJANSER OG MÅL: Daniel Nannskog er toppscorer i første divisjon, men måtte ha tre store målsjanser for å score mot Bryne i går. - Glem de misbrukte sjansene, seieren var viktigst, sier Nannskog.