- Ingen stor forestilling

Erling Braut Haaland startet på benken mot Freiburg. Spilte siste halvtimen.

BYTTET INN: Erling Braut Haaland i aksjon mot Freiburg lørdag 29. februar. Haaland spilte de siste tretti minuttene. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler
BYTTET INN: Erling Braut Haaland i aksjon mot Freiburg lørdag 29. februar. Haaland spilte de siste tretti minuttene. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Dortmund - Freiburg 1-0 (1-0)

9 scoringer på seks kamper i Bundesliga, og totalt elleve mål etter overgangen fra Salzburg i år. Lørdag startet derimot Erling Braut Haaland på benken i oppgjøret mot Freiburg på hjemmebane, og måtte gå målløs av banen etter 90 minutter.

Jadon Sancho scoret kampens første og eneste mål etter 15 minutter.

Julian Brandt var tilbake i startoppstillingen lørdag, og var mannen som startet det vakre angrepet. Tyskeren fant Thorgan Hazard vidt i banen som tråklet seg gjennom og spilte Sancho på blank foran åpent mål.

Viktige poeng

Erling Braut Haaland entret banen etter 60 minutter, men kom ikke til de helt store sjansene denne gangen. Etter snaut ti minutter på banen prøvde han seg på et skudd fra distanse. Det gikk over mål.

Like etter skapte Freiburg sin aller største sjanse så langt i kampen. Nils Petersen fikk stå alene i boks og headet ballen mot mål, men Lucas Piszczek reddet på streken.

Freiburg presset hjemmelaget hardt de siste minuttene, og hadde flere sjanser til å utlikne. Likevel klarte ikke gjestene å finne veien til nettmaskene - og måtte dermed gi fra seg de tre viktige poenga.

- Dortmund slapp med skrekken, sier kommentator Eivind Bisgaard Sundet til Viasport da dommeren blåste av kampen.

- Dette var ingen stor forestilling. Det var ikke det helt store fra Haaland i dag. Ikke mange store sjanser, og vel ingen direkte sjanser. Dortmund hadde nok med fokus på å berge enn å score da han kom inn, oppsummerer Rune Bratseth i Viasport-studio.

Til tross for at Freiburg lå på niendeplass i den tyske ligaen, ønsket selvfølgelig begge lag å vinne kampen. Dortmund kjemper om Bundesliga-tittelen, samtidig som gjestene øyner muligheten om sjetteplass og dermed en plass i Europa League neste sesong.

TAR AV: Denne musikkvideoen av 442oons er sett av over 720 000. Vis mer

Mageproblemer

Det var mye som tydet på at klubben ønsket å hvile Haaland før det tette kampprogrammet som starter neste uke. Først ut er Borussia Mönchengladbach borte i den tyske ligaen, før PSG venter på hjemmebane i Champions League.

- Jeg vet ikke om vi vil spille med det samme laget, eller om vi vil rotere. Borussia Mönchengladbach, Paris og Schalke kommer om ei uke, så vi må allerede nå tenke på det, sa Favre på pressekonferansen torsdag.

I tillegg skal Haaland ha hatt problemer med magen. På samme pressekonferanse meldte hovedtreneren at to spillere har slitt denne uka. Tirsdag var Haaland også borte fra trening, ifølge Bild.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer