- Ingen stor prestasjon å bli seriemester

Men Eggen synes Stabæk vant fortjent.

(Dagbladet.no): Da Brann i fjor høst feiret sitt første seriemesterskap på 44, spådde Nils Arne Eggen at gullet ville reise nordover til Trondheim ved første og beste anledning.

Det gikk ikke slik Eggen trodde. Gullet reiste i stedet østover til Stabæk, som ifølge de fleste eksperter har spilt den klart flotteste fotballen i år.

Det motstrider heller ikke Nils Arne Eggen.

- Stabæk har vært det klart beste laget, og vant fortjent, sier trenerlegenden fra Orkdal til Dagbladet.no.

På spørsmål om han tror bæringene kan bli det nye lokomotivet i norsk fotball, er han mer usikker.

For slik både Vålerenga og Brann har fått erfare de siste årene, blir suksess gjerne fulgt opp av fiasko.

- Det er umulig å si (om Stabæk kan bli et nytt lokomotiv). Jeg har sagt at det å bli seriemester ikke er noen stor prestasjon. Det å bli det år etter år, gjennom et system og en filosofi som gjør at du gjenskaper prestasjonen, er noe ganske annet. Det er vanskelig, sier Eggen.

Rosenborg avsluttet sesongen på en skuffende 5. plass, og får med stor sannsynlighet ikke spille europacup neste sesong. Det eneste halmstrået er at RBK får en av de tre fair play-plassene som trekkes av Uefa.

ETT SERIEGULL ER IKKE NOK: Det holder ikke å vinne serien ett år for å gjøre stort inntrykk på Nils Arne Eggen. Først når et seriegull blir fulgt opp av et nytt, er det en prestasjon å snakke om, mener trenerlegenden fra RBK. Foto: SCANPIX
ETT SERIEGULL ER IKKE NOK: Det holder ikke å vinne serien ett år for å gjøre stort inntrykk på Nils Arne Eggen. Først når et seriegull blir fulgt opp av et nytt, er det en prestasjon å snakke om, mener trenerlegenden fra RBK. Foto: SCANPIX Vis mer

Eggen er skuffet over at klubben i hans hjerte bare scoret 40 mål på 26 kamper, men føler ellers at kvalitetsforskjellen på Stabæk og RBK er liten.

- Jeg var litt skuffet over at RBK ikke klarte medalje, men de har jo hatt problemer med å lage mål. Spillmessig har de vært fullt på høyde med Stabæk, men det mangler effektivitet.

- Er Rosenborg på rett vei?

- Spesielt etter at Hamrén kom, har de prestert jevnt godt. Og de klarte det ingen andre norske lag klarte: Å kvalifisere seg til europacup. Det ble kanskje en litt for lang sesong for Rosenborg, men de er på god vei. Jeg er optimist foran neste sesong. Jeg har sett en del av kampene der vi har tapt poeng, men absolutt burde vunnet. Det er små marginer - det som mangler er stabiliteten offensivt, sier Eggen.

- Ingen stor prestasjon å bli seriemester
<B>IKKE EFFEKTIVE NOK:</B> Rosenborgs problem har vært foran motstanderens mål, fastslår Eggen.