Ingen straff for å «pisse på fotballen»

NFF frikjenner Bergdølmo.

(Dagbladet.no): Norges Fotballforbunds (NFF) disiplinærutvalg vil ikke straffe Strømsgodsets André Bergdølmo for opptredenen hans under NM-kampen mot Stabæk 19. august.

Saken ble behandlet av NFF etter at sportsdirektør i Stabæk skrev et åpent brev, der han blant annet beskrev Bergdølmos oppførsel som å «pisse på fotballen»

Det ble påstått at Bergdølmo bevisst sparket opp en grop under ballen på straffemerket for å gjøre det vanskeligere for Stabæk å score på straffen laget var tildelt.

Bergdølmo innrømmet handlingene, som Stabæk mener var et klart brudd på fotballens Fair Play-prinsipper.

Bohinen er nå skuffet over Fotballforbundets beslutning.
– Ja, jeg er overrasket. Jeg er overrasket over at NFF signaliserer at denne slags oppførsel er greit og akseptert.

Han sier forbundet nå skyter seg selv i foten i arbeidet for Fair Play.

– Det nytter ikke å stå og snakke om bevisets stilling når han (Bergdølmo) innrømmet det. Dette er trist og leit for fair play, og det er et steg bakover i stedet for framover, sier Bohinen til Dagbladet.no

NFF har innhentet forklaring fra Strømsgodset Toppfotball, samt hoveddommer, assistentdommerne, NFF-delegaten og dommerobservatøren i angjeldende kamp.

FRI SOM FUGLEN: André Bergdølmo jublet etter mål mot Stabæk i cupens kvartfinale. Nå kan han også juble for at NFF velger å ikke forfølge hans "straffe-spark" tidligere i kampen. Foto: SCANPIX
FRI SOM FUGLEN: André Bergdølmo jublet etter mål mot Stabæk i cupens kvartfinale. Nå kan han også juble for at NFF velger å ikke forfølge hans "straffe-spark" tidligere i kampen. Foto: SCANPIX Vis mer

Disiplinærutvalget vurderte saken opp mot bestemmelsene i NFFs reglement for advarsler og utvisninger og sanksjonsreglementet. Disiplinærutvalget fant ikke grunnlag for å sanksjonere Bergdølmo.

- Strømsgodset vrier seg unna, og det er dobbelt trist, sier Bohinen.

Stabæk-direktøren frykter for fotballen.

– Fotballen preges for mye av en holdning om at alt er lov for å vinne. Gentlemanspreget som fotballen startet med er helt borte.

Det har ennå ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med André Bergdølmo.

Ingen straff for å «pisse på fotballen»
SKUFFET: Sportsdirektør i Stabæk, Lars Bohinen, er skuffet over at NFF ikke går inn og straffer André Bergdølmo.