Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen strategi, jeg bare fyrer på

Petter Solberg raskest på Sardinia-shakedown.

VRAKET: Petter Solberg lå på fjerdeplass da han kjørte bilen til vrak i Rally Jordan. På Sardinia har nordmannen en ny vinnersjanse. Foto: EPA
VRAKET: Petter Solberg lå på fjerdeplass da han kjørte bilen til vrak i Rally Jordan. På Sardinia har nordmannen en ny vinnersjanse. Foto: EPA Vis mer

Glem all taktikk og bare kjør på, er Petter Solbergs (36) flunkende nye tanke før Rally Italia Sardinia.

Etter uhell på uhell i årets fire første VM-runder i rally, har lillebror Solberg sett seg lei på strategi.

- Nå er jeg dritt lei. Ingen strategi, jeg bare fyrer på - og så ser vi søndag hvordan det gikk, sier Petter Solberg til NTB.

Taktikktull De siste sesongene i rally har vært sterkt preget av taktikk. Hvilken bil som ligger først på veien og i hvilken rekkefølge førerne kommer bak, har flere ganger vært avgjørende for resultatet.

Men i forrige runde (Jordan) beviste Citroëns fabrikktoer Sebastien Ogier at det faktisk går an å lede, lede, lede og vinne til slutt. Etter to seirer på rad er den franske 27-åringen nok en gang favoritt.

På dagens shakedown (testkjøring) var Petter Solberg flere sekunder raskere enn sine argeste rivaler. Ogier ble slått med 2,6 sekunder, mens Sebastien Loeb endte 3,6 sekunder bak den norske privatførerens Citroën DS3.

Vil vinne For Petter Solberg er det gått fem år og sju og en halv måned siden forrige gang han var raskest på veien.

- Jeg er skuffet over resultatene så langt i sesongen, men ikke stresset. Nå skal jeg vinne løp, flere løp. Sjansene byr seg på rad og rekke framover, og Sardinia er den første, hevder 2003-verdensmesteren.

Rally Italia Sardinia er årets femte VM-runde (av 13), og løpet ble ikke arrangert i fjor. Forrige vinner var Latvala i 2009. Petter Solberg vant VM-runden i første forsøk i 2004. Siden har Loeb vunnet tre ganger.

Løpet starter fredag formiddag og avsluttes etter 18 fartsprøver tidlig søndag ettermiddag. Også Mads Østberg, Henning Solberg og Eyvind Brynildsen (S2000) deltar i VM-runden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media