RUTINERT DUO: De har 166 landskamper og 29 landslagsmål tilsammen. Nå står Drillo i fare for å måtte klare seg uten både Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise foran landskampen mot Island.Foto: Heiko Junge / Scanpix
RUTINERT DUO: De har 166 landskamper og 29 landslagsmål tilsammen. Nå står Drillo i fare for å måtte klare seg uten både Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise foran landskampen mot Island.Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Ingen svar om Drillos venstreside

Riise og Gamst står i fare for å miste Island-kampen.

166 A-landskamper står John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen for på venstresiden for Norge. Det er uklart om duoen blir friskmeldt til EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark.

- Vi får inn troppen mandag kveld. Da skal alle møtes, inkludert det medisinske apparatet. Det er for tidlig å gjøre vareopptelling, sa Drillos assistent Ola By Rise til NTB søndag.

Han vil ikke spekulere i England-proffenes skader før en har fått en skikkelig vurdering fra det medisinske apparat.

- Skadene er ganske ferske, og det kan ta tid før en får stilt 100 prosent riktig diagnose. Vi håper det beste, men har som alltid en plan A og en plan B, er alt Drillos høyre hånd vil si.

John Arne Riise trøbler med lysken, men har hatt framgang etter behandling. Erfaring fra 97 A-landskamper blir borte på venstrebacken om Fulham-spilleren ikke blir kampklar. Rødluggen gikk i stykker mot Dnipro i europaligakvalifiseringen torsdag.

Morten Gamst Pedersen sliter med låret. Som med Riise er det musklene som skaper problemer. Gamsten sa selv etter Blackburns tap mot Everton at han er usikker til Island-kampen. I Gamst forsvinner 69 A-landskamper. Riise (14) og Gamst (15) står dessuten med 29 landslagsmål til sammen, bare John Carew (23) har scoret flere av spillerne i Egil Olsens tropp.

Norge møter Island på Ullevaal fredag. Danmark venter i Parken 6. september. De to kampene vil bety mye for om Drillos tar seg til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

(NTB)