Ingen sykler fra Gunn-Rita

Tror bare uhell kan frata henne OL-gull.

ATEN (Dagbladet.no): Gunn-Rita Dahle føler seg utslåelig to dager før startskuddet smeller i Mountain Bike-løypa i åsen utenfor den greske OL-byen.

Sånn blir det når du har vunnet alle verdenscupløp du stiller opp i løpet av sesongem. Og når du er dobbelt regjerende europamester, og verdensmester fra 2002.

- Det skal bli veldig hardt å sykle fra meg, sier Gunn-Rita til Dagbladet.no.

- Bare jeg ikke har noen uhell, eller at noen kjører i meg.

Vi snakker ikke om vanlige fall i den tre mil lange løypa. For det vil skje de fleste, ganske sikkert også for Dahle.

- Det er veldig sjelden jeg ikke er nedpå med sykkelen. Når du blir sliten blir konsentrasjonen litt redusert, bein og armer litt stive. Da velter du. Men sykkelen må ikke bli ødelagt, sier hun.

Selvtillig og trygghet

Hun vet hun er best og tør å si det utad. Ikke vanlig holdning hos norske toppidrettsutøvere. I Norge er det ofte best å være beskjeden.

- Hun har selvtillit og er trygg på seg selv. Da er det naturlig å si det hun sier, sier Atle Kvålsvoll, sykkeltrener og fagansvarlig i Olympiatoppen.

- Gunn-Rita er en vinner, vi liker sånne folk, sier han til Dagbladet.no.

Dahle har ladet opp med 15 dagers treningsleir på Mallorca. Treningsløypa der likner Atens, og varmen mer trykkende enn i den greske traseen.

Kaldt i Aten

- Her er det nesten frystende kaldt. Jeg ser ikke på varme som noe problem, sier hun.

Dette er ei jente som har alt klart før start. Opplegget fram til start i OL-konkurransen er spikret for lenge siden.

Minutt før minutt fredag morgen er planlagt, alt fra hvilke korn som ligger i frokostblandingen til minuttene hun leser for å koble ut.

Bare kjøringen gjenstår, hun regner med å kjøre sitt eget tempo ut fra start for så å hente inne rival for rival. Å havne bak en stund er greit.

Hun er superfavoritt. Uten at forventningspresset plager henne.

- Jeg gleder meg vanvittig, som en lite unge. Selv om jeg vet det vil gjøre vondt. Det er sykling, og det er bare gøy, sier hun.

Norge krysser fingrene for hele hjul, nav og gir.

BEST:</B> Gunn-Rita Dahle er verdens beste terrengsyklist, og er ikke redd for å si det selv.