Ingen syter inn OL-gull

Norges seiersrekke forteller hvem som kan mest håndball.

ENDA MER SUKSESS:  Igjen var trenerne og spillerne på det norske kvinnelandslaget i håndball litt klokere enn kritikerne. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ENDA MER SUKSESS: Igjen var trenerne og spillerne på det norske kvinnelandslaget i håndball litt klokere enn kritikerne. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET har vært stritt å følge håndballjentene fram til denne OL-finalen, men NRKs kommentatorteam i boksen har ikke gjort det spesielt triveligere underveis. Bortsett fra at all denne gjentatte sytinga har nådd en imponerende milllion TV-seere, er dette i utgangspunktet en liten sak som med fordel burde vært glemt i gleden over Norges formidable framgang:

•• Men glemmer vi hvorfor vi vinner, vinner vi ikke mer.

Det er derfor sur, kjedelig kritikk denne gangen skal bli tatt på alvor.

FOR en sak er den korrekte håndballfaglige analysen av spillerne som stort sett har slitt helt fram til det seine omslaget mot Brasil i kvartfinalen forleden. Den kritikken har individuelt sett vært både presis og riktig. Den sikkert dyktige treneren Geir Oustorp kan sporten sin på banen, men i beste fall skjønner han ikke i hvilket selskap han har plassert seg i som NRKs ekspertkommentator. Det er noe annet og skumlere for nivået i norsk kvinnehåndball.

Helt siden dette laget slo igjennom seint på 1980-tallet har det vært et spill mellom sterke håndballgutter om hvem som skal styre jentene. Til å begynne med gikk fronten mellom det mer og mer suksessrike landslaget og de mindre og mindre fornøyde klubbtrenerne som følte seg både glemt og tilsidesatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer