-  Ingen tabbe

Thomas Myhre vil ikke ta skylda for Chelseas scoring

Et drøyt kvarter var spilt da den suverene serielederen fikk corner fra venstre. Myhre fikk ballen rett på seg, klarte ikke holde, og like ved sto Eidur Gudjohnsen. Islendingen sendte den gule kula de nødvendige centimeterne over Charlton-streken.

Flere norske nettsteder meldte i går om Myhre-tabbe. Det hadde landslagskeeperen også fått med seg.

-  Ja, jeg forsto det sånn. Men jeg er uenig: Det var ingen tabbe, sier han til Dagbladet.

-  De som sto på fremste stolpe hindret utsikten min, og da innlegget kom på meg, skjedde det så fort. Jeg fikk ballen i knehøyde, og instinktivt klarte jeg bare å få hendene på den. Den gikk 30 centimeter ut fra kroppen min. Der sto Eidur. Men jeg var mer uheldig enn udyktig, sier Myhre.

-  Dersom jeg for eksempel sparker ballen rett til en motspiller, og de scorer i neste trekk, er det udyktighet. Men hadde det innlegget i går kommet i «skuffen», slik at jeg bare kunne plukket den ned og holdt den enkelt, hadde alt vært fryd og gammen nå.

Han understreker at han ikke ønsker å fraskrive seg noe ansvar:

-  Er det noen som er selvkritiske, så er det meg, fastslår mossingen.

-  Vi kunne vunnet

Da Dagbladet snakket med ham i går, var han likevel noe reservert i forhold til at laget hans hadde klart 1- 1 på selveste Stamford Bridge.

-  Før kampen ville vi nok vært fornøyde med ett poeng. Men vi kunne faktisk klart tre, sier han.

Laget har nå for alvor tatt seg sammen, etter at de i en periode før jul tapte åtte av ni strake kamper. Myhre har nå stått de seks siste for Charlton, noe som har gitt tre seirer, én uavgjort og to tap.

Har tatt grep

I fjor høst ble Myhre utnevnt til landslagskaptein. Også i Charlton har han tatt lederansvar.

-  Da jeg snakket med forsvarerne etter kampen, var vi enige om at dette var vår beste kamp der bak. Bakover var vi veldig rufsete da jeg kom inn, og jeg har hatt mine meninger. Nå ser det mye bedre ut.

Kollegaen på den andre sida i går, Petr Cech, er ifølge Myhre en av verdens tre beste keepere. Også han måtte svare på om han hadde tabbet seg ut etter matchen. Da Marcus Bent headet inn 1- 1, sto tsjekkeren på halvdistanse.

-  Det er en veldig god pasning fra Darren Ambrose, og perfekt heading fra Bent. Lite Cech kan gjøre, egentlig, sier Myhre, som byttet trøye med fjorårets playoff-rival etter kampen .

TABBE? Her har Chelseas Eidur Gudjohnson såvidt tuppet ballen over linja - etter en retur fra Charlton-keeper Thomas Myhre. Men det var ingen tabbe, mener Myhre.