Ingen tar ansvar for «Petters ladestasjon for fotlenker». Nå er den fjernet av arrangøren

- Upassende.

FALUN (Dagbladet): I går fortalte Dagbladet om «ladestasjonen for elektroniske fotlenker» som noen hadde hengt opp utenfor langrennsløpernes hvilestue innenfir sperringene i Falun.

Peket var åpenbart rettet mot Petter Northug og hans kommende fotlenkesoning etter fyllekjøringa i mai og den påfølgende dommen i oktober.

- Jeg kjenner ikke til at noen har godkjent at den er hengt opp, men jeg kjenner ikke til at den henger der heller, sa kommunikasjonssjef i Falun 2015, Katarina Medvezcky, til Dagbladet i går.

Petter spøkte med
Petter selv var med på spøken da Dagbladet ba om hans kommentar

- Det er et bra påfunn. Jeg har jo vært her og ladet min lenke to-tre ganger under mesterskapet. Jeg får i hvert fall god bruk for den, spøkte han, selv om han selvfølgelig har fått utsatt soningen til etter sesongen.

I dag er ladestasjonen borte.

- Ja, det er den. Det er sportssjefen vår som har tatt den ned. Det er naturligvis ingen av oss som har satt den opp, men det kjentes ikke helt passende å ha en sånn installasjon hengende inne på området, sier Medvezcky til Dagbladet i dag.

Fortsatt uvisst hvem som eier den
Etter et drøyt døgns leting har ikke Medvezcky og Falun-VM funnet ut av hvem det der som har hengt den der i utgangspunktet. Installasjonen, med et gammelt amperemeter og to batteriklemmer rundt det gjøkurlignende huset, er stuet bort i påvente av at de finner ut hvem som eier det.

- Jeg er nysgjerrig på hvem det er som har hengt det opp selv, faktisk, men så langt har ingen gjort krav på det, ler hun.

- Er det fare for at den eller de som eier den blir straffet om de står fram nå?

- Nei, det kan jeg vanskelig tenke meg. Det er upassende å henge opp sånt, men ikke straffbart, sier kommunikasjonssjefen til Dagbladet.