- Ingen tar teten fra Clorita Design

Begge trenerne har tetambisjoner. Det kan bli en luftig innledning mellom Toclosetocall og Clorita Design i V75-2 på Biri travbane lørdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 46 millioner!

Geir Flåten trener og kusker Clorita Design. Han varsler for hoppa som var god fra dødens i seiersløpet sist. Gangen før var hun suveren fra tet. Clorita Design er sterkt forbedret og kan lede helt inn fra sitt perfekte førstespor.

- Clorita Design har perfekte forutsetninger og er veldig rask fra start. Jeg tror ingen henter en lengde på henne. Hun skal ha en fin sjanse til å lede hele veien. Hun er sprutredd og taktikken sier seg selv. Formen hennes er veldig fin. Hun travet 1.16,2 i seiersløpet i Skien, og 1.15,4 da hun vant fra dødens sist på Bjerke. Den hesten som skal slå henne fra dødens skal være god.

Fra denne utgangsposisjonen er jeg stor optimist, sier trener og kusk Geir Flåten til dagbladet.no.

Geir Flåtens vurdering av stallhestene:

- Omerfaxa (V75-4) galopperte to ganger sist. Det var min egen skyld da jeg bestemte meg for å sko henne om i siste liten. Det slo ikke heldig ut. Hun travet en voldsom sisterunde. Formen er veldig fin. Tillegg for henne betyr ikke så mye da hun er treg fra start. Hun skal ha en fin sjanse, da hun er flink til å plukke hester til slutt. Det er om det klaffer med opplegget underveis som avgjør hvor høyt oppe vi havner. Seier er ikke umulig om hun holder seg på beina.

- Suveren (V75-5) som kjøres av Asbjørn Mehla, og Heffalompen i samme løp som jeg kusker selv er omtrent jevngode. Suveren har travet mange fine løp, men har ennå til gode å vinne. Nest sist tapte han kun for Høiby Lunar som var veldig god for dagen. Jeg håper han skal ha et sekund inne. Han er verdt en strek på fire-fem hester. Heffalompen er i fin utvikling. Han avsluttet veldig bra sist. Han har trent fint, og det er feilfritt og posisjoner som avgjør. Han kan like gjerne gå til topps med full klaff. Jeg anbefaler en strek for ham også på fire-fem hester, råder Geir Flåten.

Steinar Holm med fullt lass til Biri

MED SPRUTMASKE. Clorita Design er livredd for sandsprut. Dermed er det teten som gjelder for trener og kusk Geir Flåten. Foto: HESTEGUIDEN.COM
MED SPRUTMASKE. Clorita Design er livredd for sandsprut. Dermed er det teten som gjelder for trener og kusk Geir Flåten. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Sist det var V75-omgang på Biri kom Steinar Holm med fire hester. Han vant like godt med samtlige. Nå har han spennende hester til start igjen.

Holm gir Thor Borg tilliten bak favoritten Toclosetocall i V75-2. I sin siste start hadde hun bakspor, ble redd for sprut og galopperte. Siden satt hun fast, men hadde trolig vunnet med åpning. Nå står Pine Chip-datteren innbydende til i spor tre.

- Toclosetocall galopperte sist. Hun er veldig var for sprut. Siden satt hun fast. Hun har stor kapasitet.

Jeg synes hun bør være en vinner frisk og feilfri, mener trener Steinar Holm.

- Hvorfor kjører Thor Borg og ikke Olav Mikkelborg som har tre strake seirer med hoppa?

- Det beror på at eieren vil ha en fast kusk på hesten, og Olav Mikkelborg har så mange stallhester å kjøre. Så enkelt er det.

Steinar Holms vurdering av stallhestene lørdag:

- Vera Medo (V5A-1) starter sannsynligvis ikke. K.L.M. Moonshine i samme løp er det en premie som gjelder for.

- Sugar Speed (V5A-2) ødelegger sporet en del for, og det er en premie som gjelder.

- Showtime Chief (V75-3) har skuffet litt i år. Hun må vise litt mer først. Vi er fornøyd med en premie og et greit løp.

- King Centaurus (V75-7) er en bra hest. Han har litt lett for å feile, og står egentlig 20 meter hardere til enn han skal. Men helt umulig er det ikke med tanke på det løpet han gjorde på Solvalla. Da feilet han og hentet 40 meter på gode, norske hester. Han gikk et tidsmessig veldig bra løp. Det kan bli seier med klaff underveis.

En alenevinner kan vinne 46 millioner i ukens V75-omgang.