Ingen tårer for Brann

Penger løser ikke alt på fotballbanen.

RYKKER NED: Brann rykker ned - og Marcus Pedersen går glipp av million-bonusen sin. Men det er ikke Branns store problem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
RYKKER NED: Brann rykker ned - og Marcus Pedersen går glipp av million-bonusen sin. Men det er ikke Branns store problem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TWITTER-NATTA var ikke nådig med Marcus Pedersen etter at bonus-millionen hans glapp i Mjøndalen. Men en og annen avsender av spydigheter kan med fordel titte seg i bakspeilet og se at den innleide spissen ikke er grunnen til at Brann-publikummet til våren er klar for lokaloppgjør mot Åsane.

Noen kamper med Marcus var ikke hovedproblemet i 2014. Det var alle pengene som klubben forlengst hadde strødd rundt seg på feil spillere før Nederlands-proffen ble hentet for å redde plassen.

Pluss det å bruke en ekstra million i bonus på en eneste spiller.

DET siste ble kanskje avgjørende i de to kampene mot Mjøndalen. For der var den sterkeste bonusen gleden og kameratskapet i en liten klubb.

Bare det gjør at Brann-ledelsen med fordel kan starte selvransakelsen etter dette nedrykket med en gjennomgang av hva en så stor ekstra bonus til en enkeltspiller gjør med det kollektivet som skal prestere. Effekten av slike mulige følelser kan være vanskelig å måle i et så sammensatt spill som fotball, men kvalikresultatet er tydelig nok.

På to kamper vant Mjøndalen 4 - 1 over Brann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer