Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen tør ta tak i Petter

Alsgaard mener lagledelsen må sette Northug på plass.

STRENG: Thomas Alsgaard sier han kjenner seg igjen i og forstår Petter Northugs skuffelse, men etterlyser at noen i lagledelsen tør å si fra til langrennsstjerna. Foto:  Arnt E. Folvik, Dagbladet
STRENG: Thomas Alsgaard sier han kjenner seg igjen i og forstår Petter Northugs skuffelse, men etterlyser at noen i lagledelsen tør å si fra til langrennsstjerna. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug ble bøtelagt for å komme for seint til premieutdeling etter å ha tapt på oppløpet på tremila i La Clusaz i går.

NRK-ekspert og tidligere toppløper Thomas Alsgaard var streng med både Northug og lagledelsen da han ble spurt om saken i NRKs sportsstudio rett før dagens stafett startet.

Alsgaard sier han forstår Northugs reaksjon, men samtidig etterlyser han at noen i lagledelsen tar tak i situasjonen.

- Det er Petter, og jeg forstår ham godt. Han er en utpreget vinnerskalle. Han er selvsagt veldig skuffet og forbannet på seg selv etter et sånt tap. Men som jeg har sagt før, har han et veldig stort apparat rundt seg, med mange norske ledere som kan ta litt tak. For dette ser absolutt ikke bra ut. Det får konsekvenser for andre, det er løpere som må stå og vente, arrangøren må vente, og også for TV og media får det store konsekvenser.

Sportslig leder Vidar Løfshus la i et intervju med NRK skylda på Det internasjonale skiforbundet (FIS) for ikke å ha informert godt nok om når premieutdelingen startet. Alsgaard mener det er feil å rette skytset mot FIS.

- Noen her må ta tak. Jeg blir litt skuffet når jeg ser intervjuet med Løfshus. Det virker ikke som om det er vilje til å tørre å ta tak i Northug, eller pirke borti ham. Han får lov til å gjøre akkurat som han vil hele tida. Det kan være farlig på sikt, sier Alsgaard.

Alsgaard innrømmer at han selv har vært skuffet og taklet det dårlig, men mener det er på tide at noen tør å sette ting i perspektiv for det norske langrennsesset på herresiden.

- Som sagt, jeg forstår Petter godt. Jeg har reagert som han mange ganger, men det kan være viktig å ha noen rundt seg som kan si: «Ærlig talt, hør her», som kan sette tingene i et annet persektiv. Det er viktig at vi får vekk dette så fort som mulig. Noen må fortelle ham «bruk fem minutter for deg selv, ikke to timer, og så går vi videre». Noen må gå inn og tak i dette, og sette ham på plass: «Dette går ikke an, sånn gjør vi det bare ikke. Ferdig med det.» Men det er ingen som tør per dags dato, mener Alsgaard.

KOM FOR SEINT: Maxim Vylegsjanin og Alexander Legkov sto lenge på pallen før Petter Northug dukket opp i går. I dag ble Northug bøtelagt for å komme for seint og uten vesten han skulle hatt på seg. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix
KOM FOR SEINT: Maxim Vylegsjanin og Alexander Legkov sto lenge på pallen før Petter Northug dukket opp i går. I dag ble Northug bøtelagt for å komme for seint og uten vesten han skulle hatt på seg. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!