Ingen trend - bare nødvendig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET ER FORT GJORT å summere antall treneravganger i Tippeligaen og konkludere med at det er en uheldig trend i tida - skapt av kyniske klubbledere og mektige investorer. Ikke minst om man også lytter til den norske trenerforeningen, som markerer seg offentlig de gangene en av foreningens medlemmer mister jobben. Det er liksom ikke grenser for udugeligheten og den kortsiktige tenkningen i norske toppklubber.

MEN DET BLIR FOR ENKELT. Og det blir feil. For det første er lederne i norske toppklubber bedre enn sitt rykte. For det andre er de fire treneravgangene så forskjellig motivert at det er umulig å se noen trend. Men tre av dem - Dag Opjordsmoen, Anders Linderoth og Erik Brakstad - har noe viktig felles:

De var uunngåelige og helt nødvendige.

Bare tilfellet Vidar Davidsen i Lyn minner om den klassisk, uheldige treneravsettelsen uten sunne, fornuftige motiver. Og går vi tilbake til fjorårssesongen, så er det bare Erik Brakstads avgang i Molde som likner Davidsens avgang. Men gårsdagens overraskende seanse på Jæren setter naturligvis Molde-ledernes opptreden i et litt annet lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer