Jürgen Klopp har tapt seks finaler på rad

Ingen trenger Champions League-trofeet mer enn Klopp

Liverpools kjærlighet til Jürgen Klopp vil leve uansett resultat i Madrid. Hvor godt Jürgen Klopp vil leve med et tap er en annen sak.

IKKE NÅ IGJEN: Det har vært mye sånn for Jürgen Klopp, med Liverpool har han tapt tre av tre finaler. Årets Champions League-finale er den åttende finalen han deltar i. Han vant den første. Han tapte de seks neste. Foto: Magics/Action Press/REXa
IKKE NÅ IGJEN: Det har vært mye sånn for Jürgen Klopp, med Liverpool har han tapt tre av tre finaler. Årets Champions League-finale er den åttende finalen han deltar i. Han vant den første. Han tapte de seks neste. Foto: Magics/Action Press/REXaVis mer
  • Tottenham-Liverpool TV2 kl. 21.00

ÉN FINALE KAN tapes uten personlige heftelser fordi det alltid er en taper i en finale. En andre finale kan også arkiveres under uflaks eller marginer imot, vi vet jo alle hvordan fotballen er. Men sju tapte finaler – sju på rad – er det litt verre å komme seg unna.

For Jürgen Klopp ligger den statistikken i potten i Madrid.

Jeg kan allerede ane overskriftene.

MAURICIO POCHETTINO ER ikke der. Han har tatt Tottenham til den største kampen i klubbens historie uten å forsterke laget med en eneste spiller, og er en vinner uansett. Finalen i seg selv er en milepæl for Spurs. Og som sagt, man kan alltid tape én finale. For ingen kan forlange mer av argentineren og hans menn enn de allerede har levd Europa, det Tottenham har gjort i Champions League er over evne.

Pluss veldig mye mer.

Som mot Manchester City i kvartfinalen, det første overtidsdramaet på veien til Madrid.

For ikke å snakke om det andre mot Ajax i Amsterdam.

I Tottenham-land er alle fotballgleder mulig å leve, allerede levd denne sesongen.

I Liverpools globale nedslagsfelt, selv om 4–0 over Barcelona på Anfield var pur eufori, er ikke finalen i nærheten av å være nok.

DET SKYLDES DET enkle faktum at Liverpools sesong 2018/2019 mangler et trofé å vise til. Klubben mangler et trofé. Liverpools mange millioner mangler et trofé. For ikke å snakke om Jürgen Klopp, som etter fire sesonger på Anfield har bygd et lag som er gode nok til å vinne alt, men som likevel kan ende opp med ingenting.

Er det noen som virkelig fortjener prisen i Madrid, så er det han.

I KIEV I fjor, mot Real Madrid, spilte Liverpool med åpent mål (Karius). Det var utgjort, men likevel et bevis på at Liverpool fortsatt hadde sine mangler. De 97 poengene laget spilte hjem i Premier League forteller at den biten er fikset. Men likevel, selv om 97 poeng hadde vunnet Premier League alle år fra 1992 til 2017, så ble det bare andreplass.

Blir det andreplass igjen, enda en andreplass, vil sesongen som har vært tilnærmet perfekt ende som en skuffelse.

DET ER PRESSET Jürgen Klopp lever med inn mot sin fjerde finale med Liverpool, den tredje i Europa. På Premier Leagues siste dag, mens Brighton ennå hadde motstandskraft hjemme mot Manchester City, hadde han begge hendene på pokalen i noen minutter. Det endte med nedtur. På sesongens siste dag har han den ene handa på pokalen Barcelona gjerne omtaler som det vakre trofeet. Og det er i det perspektivet, selv om ingenting vil rive ned det Liverpool har gjort siden august, jeg påstår følgende:

Mauricio Pochettino må ingenting.

Jürgen Klopp må vinne.

SÅ BRUTAL ER fotballen når du heter Liverpool og ikke har vunnet en turnering siden ligacupen i 2012. For en klubb som Liverpool er det bare en trøstepremie. Til ingen trøst. Og hvor Jürgen Klopp skal hente trøsten fra om han ikke står der som vinner i enden av denne kvelden i Madrid, er jeg usikker på.

Før denne finalen, selv om han i rettferdighetens navn har to Bundesliga-triumfer med Dortmund, har han tapt seks av sju pokalkamper i nasjonale og internasjonale turneringer.

Siden cupseieren med Dortmund i 2012 har han tapt alle finalene han har deltatt i.

JÜRGEN KLOPP ER en fantastisk manager som sprer glede, entusiasme og gode vibrasjoner over alt. Han skjønner engelsk fotball, han skjønner Liverpool FC, han skjønner fansen, han skjønner klubbens lidelser og han har til og med gode og fornuftige synspunkter. Men han sliter med å skjønne hvordan man skal komme ut på topp i en finale.

Det må stoppe i Madrid.