Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM i Russland

Ingen tro på Russland tross seier

Det er vanskelig å tro på Russland, mener blod-fans på bar.

DRØMMESTART: Sergej, Igor og gjengen jubler under åpningskampen der Russland slo Saudi-Arabia 5-0. Foto: Sergej Gratsjov
DRØMMESTART: Sergej, Igor og gjengen jubler under åpningskampen der Russland slo Saudi-Arabia 5-0. Foto: Sergej Gratsjov Vis mer
  • Russland - Saudi-Arabia 5 - 0

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Russland fikk akkurat den åpningskampen de ønsket seg. Hjemmelaget dominerte kampen mot et svakt Saudi-Arabia. Men det får ikke russiske blodfans på puben Oliver i sentrum av St. Petersburg til å ta av.

- Vi er selvsagt veldig glade for resultatet. Men det kampen viser at det var to dårlige lag på banen. Saudi-Arabia var bare dårligere enn oss, sier Sergej til Dagbladet i pausen.

Verdens viktigste

Fotball-VM i Russland er i gang. President Vladimir Putin åpnet ballet for 87 000 tilskuere på Luzjniki stadion i Moskva. Han ønsket spillere og publikum velkommen til Russland i det han kalte verdens viktigste turnering. For Putin er den største seieren i det hele tatt å ha fått VM til Russland. 600 000 tilreisende tilskuere er ventet til landet i løpet av dette VM.

Sergej, Misha og Igor tilhører den harde kjernen av russiske fotball-supportere. Selv etter en overbevisende seier mot et av VMs svakeste lag, tar de ikke av. De sier at Russland har en mulighet til å komme til sluttspillet, en mulighet de tvilte på på forhånd.

- Joda, vi håper det med hjertet, men har problemer med å tro på det med hodet, sier Misha.

Scoret på alt

Da Jurij Gazinskij scoret det første målet var det jubel i Oliver bar. Da Denis Tsjerisjov scoret 2 - 0, var det stor jubel, og litt vantro i baren. Men da Artjom Dziuba laget det tredje målet, sto jubelen i taket. Og da Denis Tsjernisjev lobbet inn 4 - 0 på en vakkert vis, hadde Dagbladet gått. Og da Aleksandr Golovin la på til 5 - 0 på et frispark rett utenfor 16-meteren var mirakelet fullkomment. Russland hadde scoret på skudd, heading, lobb og frispark.

Sergej, Misha og Igor er glade for at hele verden har kommet til Russland for å se fotball. Men noen tro på sportslig suksess for et landslag som i mange år har kjempet i motvind, har de fortsatt ikke.

- Men likevel, dette er en stor fest, sier Misha.

Iranere sinte på Nike

GOD STEMNING: Blant iranske supportere. Foto: Sergej Gratsjov
GOD STEMNING: Blant iranske supportere. Foto: Sergej Gratsjov Vis mer

På samlingsstedet for supportere ved kanalen Gribojedova er det ikke ørens lød å få. Noen iranske supportere hopper opp og ned, mens de blåser i noen kraftige horn. De er oppgitte over at deres landslag ikke får spille med Nike-sko på grunn av den forsterkede amerikanske boikotten av Iran som president Trump har fått i stand. Men selv liker iranerne vi møter tanken på at de personlig langt fra er boikottet her under VM i Russland.

- Det er fantastisk å være her, folk er veldig vennlige og hjelpsomme. Men det er en skam av Nike å nekter landslaget vårt å spille i skoene de er vant til, sier Babak til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media