- Ingen tror du jukser, Thomas

NOVE MESTO (Dagbladet): - Jeg kan jo ikke se bort fra at noen tror jeg jukser, sa Thomas Alsgaard til Dagbladet i går. Dagbladet har foretatt en mini-gallup i langrennsmiljøet, og Thomas kan ta det helt med ro: Ingen tror noe annet enn at Thomas er en glimrende langrennsløper som oppnår resultatene sine på hederlig vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skjønner problemstillinga godt. Det er på en måte typisk norsk å mistenke alle utlendinger som gjør det bra for uhumskheter. Det kan slå andre veien også. Utlendingene lurer jo litt på hvorfor nordmenennene med Alsgaard og Dæhlie i spissen er så veldig gode, sier Hallgeir Lundemo, smøresjef i det østerrikske laget.

- Men jeg har aldri hørt om noen mistanker mot noen av de norske løperne. De er jo gode over hele sesongen, og ingen tror noe annet enn at resultatene skyldes knallhard trening og en strømlinjeformet norsk langrennsorganisasjon, sier Lundemo til Dagbladet.

Nysjerrige

- Så det er ingen utbredt oppfatning i mellom-Europa at nordmennene gjør noe annet enn det som er lovlig?

- Nei. Man er jo nysgjerrige på hvordan de norske løperne klarer å oppnå så gode resultater over så lang tid, men ingen har antydet noe mer enn det.

- Tror du langrenn er en ren sport?

- Ja, det er jeg tilbøyelig til å tro. Tidligere var det nok en del grums. Men det virker ærlig talt som om det meste, kanskje alt, er borte nå.

- Og bra er det, sier Hallgeir Lundemo til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer